Foto door Jessica Henderson op Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Jessica Henderson op Unsplash

Waarom we een donut boven een appel kiezen als we de keuze krijgen

Iedereen weet dat een appel gezonder is dan een donut, en toch kiezen de meeste mensen, als ze de keuze krijgen, voor de donut. Volgens een nieuwe studie zou dat te maken kunnen hebben met de associaties die we maken in ons hoofd met bepaald (vooral) ongezond eten.

8 reacties

 • Caroline Bex

  5 jaar geleden
  Dit is deels de 'ongezond is lekker'-theorie. Proefpersonen ervaren een product als veel lekkerder als ze te horen kregen dat het ongezond was. Als ze te horen kregen dat het gezond was, scoorde het product minder goed... Het brein van een mens is makkelijk te misleiden
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Ik ben eigenlijk voor géén van beide te vinden. Fruit bevordert mijn stoelgang en vet en suiker doen dit ook...
 • Thierry Vansweevelt

  5 jaar geleden
  Euh, als ik langst de markt passeer zie ik toch ook alles uitgestald en de logo's op de papieren zakken en krijg ik ook zin in freezekes zenne.
 • Heimo Davidts

  5 jaar geleden
  Ik kies de appel,eet geen donut.
 • Gerd Peeters

  5 jaar geleden
  Het is toch logisch dat je voor een donut kiest inplaats van een appel? Wat voor een belachelijk onderzoek is dit?
 1. Loop jij over 10 weken de 10 miles? Dat kan met het advies en loopschema van topkinesist Lieven Maesschalck
  PREMIUM

  Loop jij over 10 weken de 10 miles? Dat kan met het advies en loopschema van topkine­sist Lieven Maesschal­ck

  Wil je meedoen aan de Antwerp 10 Miles op 23 april, dan is het nu het moment om te starten. Topkinesist Lieven Maesschalck biedt daarvoor een aangepast loopschema en advies om je klaar te stomen. We spraken in 2020 hier ook over met zijn dochter Angélique Maesschalck (toen 23), die toen trainde voor een halve marathon. “Ik loop steeds op tijd, niet op afstand. Tweemaal per week doe ik een korte training op snelheid.”
 1. “De rug is één van de moeilijkste plekken om vet weg te werken”: met deze oefeningen van Lieven Maesschalck pak je die ‘muffin-top’ aan
  PREMIUM

  “De rug is één van de moeilijk­ste plekken om vet weg te werken”: met deze oefeningen van Lieven Maesschal­ck pak je die ‘muf­fin-top’ aan

  Als je een strakke broek aantrekt, zijn ze daar plots: de vetrolletjes op je (onder)rug. “De beste manier om daarvan verlost te raken, is een combinatie van gewichtsverlies en oefeningen die je rugspieren versterken”, zegt topkinesist Lieven Maesschalck. Hij legt uit hoe je daaraan begint, en geeft enkele oefeningen die je meteen kunt doen.
 2. Waarom pijn bij menstruatie niét altijd normaal is. Prof beantwoordt 8 belangrijke vragen over endometriose
  PREMIUM

  Waarom pijn bij menstrua­tie niét altijd normaal is. Prof beant­woordt 8 belangrij­ke vragen over endometrio­se

  Heb je vaak pijn als je je menstrueert? Of als je moet plassen? De kans dat je endometriose hebt, is niet klein: het treft 1 op de 10 vrouwen. Vaak duurt het jaren voor de dokter iets zegt, maar als de ziekte kan woekeren, volgt soms onvruchtbaarheid. Voor deze Endometriose Awareness Maand beantwoordt prof. Carla Tomassetti 8 prangende vragen. “Hoe jonger je menstrueert, hoe groter je kans erop.”