Bruno Press
Volledig scherm
© Bruno Press

Waarom sommige mensen constant met een been op en neer wippen

Ben jij zo iemand die de hele dag lang neurotisch met zijn been trilt? Officieel wordt dat het Restless Legs-syndroom genoemd, wat zoveel betekent als een onweerstaanbare drang om de onderste ledematen te bewegen. Wat is de oorzaak daarvan?

0 reacties

  1. Zo houd je je goede voornemens beter vol: motivatiepsycholoog geeft 6 concrete tips: “Gun jezelf een experimenteerfase om je doelen bij te sturen”
    PREMIUM

    Zo houd je je goede voornemens beter vol: motivatie­psy­cho­loog geeft 6 concrete tips: “Gun jezelf een experimen­teer­fa­se om je doelen bij te sturen”

    Ben jij ook al hopeloos gesneuveld in je goede voornemens voor 2023? Troost je: je bent lang niet alleen. Waarom vinden we het toch zo verdomd lastig om ons leven te verbeteren? Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste geeft advies en deelt concrete tips zodat je het dit keer écht beter kan doen. “Het is niet de bedoeling dat je slaaf wordt van je goede voornemen. Als je erin slaagt om drie keer per week na het werk naar de fitness te gaan, is het misschien niet haalbaar om die avonden een gezonde maaltijd op tafel te zetten.”
  2. Axl Peleman (52) en Bart De Wever (52) vertellen waarom ze geen alcohol meer drinken: wat is de impact daarvan op je lichaam?
    PREMIUM

    Axl Peleman (52) en Bart De Wever (52) vertellen waarom ze geen alcohol meer drinken: wat is de impact daarvan op je lichaam?

    Van Dry January tot Tournée Minérale: een maand lang geen alcohol drinken wordt elk jaar opnieuw aangemoedigd. Voor Axl Peleman en Bart De Wever is daarentegen élke maand een alcoholvrije. Ze vertellen over hun beslissing om te stoppen met alcohol en welke veranderingen dat voor hen heeft meegebracht. Professor huisartsgeneeskunde Bert Aertgeerts legt ook uit wat langdurig drinken met je doet: “In het slechtste geval krijg je schade aan de hersenen die leidt tot geheugenstoornissen.”
  3. “Pigmentvlekken zijn zelden schadelijk, wel verouderend”: Zo kan je ze voorkomen of doen verdwijnen
    PREMIUM

    “Pigment­vlek­ken zijn zelden schadelijk, wel veroude­rend”: Zo kan je ze voorkomen of doen verdwijnen

    Steeds meer mensen, ook op jongere leeftijd, hebben pigmentvlekken. Deze opvallende verkleuringen van de huid kunnen op verschillende manieren ontstaan. Maar wat veroorzaakt zo’n pigmentvlek nu precies? Zijn ze gevaarlijk? En kan je ze voorkomen of terug doen verdwijnen? “De pigmentvlek is de rimpel van de 21ste eeuw”, zeggen dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer en huidtherapeut Luca Geleedst.