Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Waarom Nederlanders langer leven dan wij

Iedereen die de grens al eens overstak, zal het beamen: Nederland is het land van de fietsers. En volgens een recent onderzoek aan de universiteit van Utrecht is dat geweldig goed voor hun gezondheid. "Eén uur fietsen staat gelijk aan een uur langer leven", klinkt het.

 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.
 2. KJ Apa uit ‘Riverdale’ drinkt moedermelk van zijn vriendin, maar is dat gezond? Vroedvrouw: “De eerste melk is als vloeibaar goud”

  KJ Apa uit ‘Riverdale’ drinkt moedermelk van zijn vriendin, maar is dat gezond? Vroedvrouw: “De eerste melk is als vloeibaar goud”

  Acteur KJ Apa (24), van de bekende Netflix-serie ‘Riverdale’, begint zoals velen zijn dag met een kopje koffie. Al voegt hij daar blijkbaar graag een scheutje gekolfde moedermelk aan toe; een nogal bizarre ontbijtgewoonte voor een volwassen persoon. Is dat gezond voor je als je geen baby meer bent? Vroedvrouw Laurien: “Moedermelk leunt gewoonweg niet aan bij wat een volwassenen nodig heeft op vlak van voedingsstoffen.”