thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Waarom mannen maar beter veel chocolade eten

Eén op de zes koppels heeft tegenwoordig moeite om kinderen te krijgen. In 20% van de gevallen heeft dat te maken met het het sperma van de man. Vooraleer u uw liefste in een vlaag van wanhoop aan de deur zet: vaak hangt een slechte kwaliteit van het sperma samen met bepaalde voedingsgewoonten. Een simpel dieet van deze voedingsmiddelen kan de mannelijke vruchtbaarheid ten goede komen.

 1. Waarom ook papa's beter dichtbij hun baby slapen
  Ouderschap

  Waarom ook papa's beter dichtbij hun baby slapen

  Baby's hebben een natuurlijke behoefte om zo dicht mogelijk bij hun ouders te vertoeven. Samen slapen, al dan niet met een aanschuifbedje (co-sleeper), biedt een aantal voordelen. Het bevordert de hechte band, maakt (borstvoedende) moeders alerter voor hongersignalen, helpt het regelen van het slaappatroon en zorgt voor meer broodnodige rust. Ook papa's hebben er baat bij. Onderzoek toont aan dat vaders die vlakbij hun baby slapen, gevoeliger zijn voor de noden van het kind door een daling in het testorerongehalte.
 1. 6 redenen waarom elke moeder een kinderloze vriendin nodig heeft

  6 redenen waarom elke moeder een kinderloze vriendin nodig heeft

  Het is een vreemde speling van de natuur, maar eens je aan kinderen begint lijkt het alsof je plots enkel nog vriendinnen overhoudt die zichzelf voortgeplant hebben. Niet omdat je niet meer geeft om je kinderloze vriendinnen, maar vooral omdat je meteen een soort van band voelt met andere ouders. Het soort van verbondenheid dat je alleen maar krijgt door in detail tegen elkaar te vertellen hoeveel pampers jouw kind die dag bevuild heeft. Toch valt er iets voor te zeggen om op z'n minst één kinderloze vriendin over te houden, en wel om deze 6 redenen.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.