iStock
Volledig scherm
© iStock

Waarom je geen melk mag drinken als je verkouden bent

Nu de koude herfstdagen weer de kop opsteken, viert de snotvalling hoogtij in ons land. Al langer wordt beweerd dat je zuivelproducten als melk en kaas beter links laag liggen als je verkouden bent omdat het slijmvorming zou stimuleren. Gek genoeg was daar nooit eerder wetenschappelijk bewijs voor. Tot nu dan.

10 reacties

 • Herman Valaert

  3 jaar geleden
  minder dan 6 uur slapen dan krijg je verkoudheid/ ik slaap minstens 8 uur en heb het wel zitten...dus dat is een fabeltje.
 • Wouters Lena

  3 jaar geleden
  Geen probleem mee, ik lust geen melk.
 • Bernd Vaes

  3 jaar geleden
  Ja, ja, en morgen komt de raad om geen xxx te eten en overmorgen geen yyy, wanneer je verkouden bent, telkens gestaafd met een zogenaamd wetenschappelijk onderzoek. Een verkoudheid hebbend, en toch drinken velen melk of producten op basis van melk, en de verkoudheid verloopt net hetzelfde als bij andere.
 • Jan De Vos

  3 jaar geleden
  Inderdaad bij mij heb ik ook extra slijm als ik veel melk drink, of producten met melk, oa milkshake. Mensen met extra slijmproductie moeten extra opletten
 • Dirk Goethals

  3 jaar geleden
  Een glas warme melk doet deugd als je een verkoudheid hebt, laat ze maar verder onderzoek doen, grootmoeders middeltjes zijn nog altijd de beste
 1. Stralen ondanks straling: met deze producten leg je je huid in de watten tijdens een kankerbehandeling

  Stralen ondanks straling: met deze producten leg je je huid in de watten tijdens een kankerbe­han­de­ling

  Oktober is borstkankermaand. Niet alleen verandert de ziekte je leven, ook de behandeling is ingrijpend. Liefst tachtig procent van de patiënten ondervindt neveneffecten: haarverlies, jeuk, een droge en gebarsten huid, branderigheid, ontstoken nagels en/of kloven. Gelukkig kan de juiste cosmetica soelaas bieden. Want verzorgen en smeren kan een wereld van verschil maken. Beautyredactrice Sophie overloopt enkele topproducten.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?