Pascale Naessens ontving meer dan 500 vragen van onze lezers.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascale Naessens ontving meer dan 500 vragen van onze lezers. © rv

Waarom geen aardappelen en brood? Moet ik mijn maaltijden afwegen? Pascale Naessens beantwoordt al je vragen (deel 2)

Vanaf 24 augustus tot en met 2 september kookt Pascale Naessens voor jou. Op onze vraag stelde zij een menu samen, van ontbijt tot avondmaal — zonder snelle koolhydraten én met veel fruit, groenten én zelfs vetten. Dat het onderwerp leeft, bewijzen de ruim 500 vragen die onze lezers aan Pascale stelden. Wij maakten een selectie van de onderwerpen die het meest terugkomen. Vandaag: waarom brood en aardappelen niet op het menu staan, portiegroottes, makkelijke lunchgerechten en gezonde tussendoortjes.

22 reacties

 • Anne Walravens

  2 jaar geleden
  Ik lees hier allerlei zaken van eet minder en ga een uur wandelen of doe dit en dat... vergeet niet elk lichaam is anders en het zit hem ook in de genen! De ene kan alles eten ongezond vettig en hoeveelheden om u tegen te zeggen en blijft zen spriet... , de andere kijkt nog maar richting eten en er hangt al een kilo bij. Ik blijf erbij tis niet voor iedereen even simpel!
 • Leo Peeters

  2 jaar geleden
  Ik eet veel aardappelen en (volkoren)brood. Wat ik hier lees is pure onzin. Ik woog 92 kilo, nu 69 kilo, al twintig jaar lang (1,78m).
 • danny buyse

  2 jaar geleden
  Wie onwetend is heeft meestal de grootste mond is de kortste manier om iemand de mond te snoeren. Er is maar één regel en die is ontegensprekelijk. Wie meer Kcal eet dan verbruikt zal onherroepelijk verzwaren en wie meer verbruikt dan naar binnen werkt zal afvallen. Van 89 kg naar 78 kg in 4 maanden. Zo weinig mogelijk eten is de kortste weg naar de afgrond. Ondervoed, allerlei tekorten en een te lage metabolisme zijn dan de gevolgen.
 • Joan Vliegen

  2 jaar geleden
  Veel eten is niet nodig, wandel iedere dag een uur en drink de hele dag water. Iedereen valt dan makkelijk en snel af. Goedkoop simpel en efficiënt. Het is niet nodig u iets te laten wijsmaken om dan teleurgesteld achter te blijven.
 • PATRICK DE TROYER

  2 jaar geleden
  Wij eten elke dag aardappelen en wij zijn allebei mager. Ik ben zelfs te mager wij eten daar alke dagen een andere doort verse groenten en vlees bij. Op onze boterham elke dag iets anders. Wij eten dus ook niet elke dag hetzelfde. Je zou het kotsbeu worden. Die zegt dit moet je eten en een ander zegt nee dat moet je eten. Ik eet zoals ik ben opgevoed. Mijn ouders hebben dit ook jaren zoals ik gedaan aardappelen, grienten en vlees en zij zijn ondertussen 87 jaar. Dus wat is er mis mee ?