Volledig scherm
PREMIUM
© NINA

(W)onderbroek? Redactrice Roxanne test 5 menstruatieonderbroeken uit: “De goedkoopste is eigenlijk de beste”

Period panties of menstruatieonderbroeken komen steeds meer onder de aandacht. Het is een duurzame oplossing voor tampons en maandverband, en zouden je maandstonden een stuk zorgelozer maken. Geen lekjes, geen geurtjes, één onderbroek to rule them all. Werkt zo’n slipje echt? En is het de moeite om te kopen? Voor de meeste panties betaal je zo'n dertig euro, en je hebt er meerdere van nodig. Een serieuze investering dus. Redactrice Roxanne testte vijf onderbroeken van Thinx, Modibodi en Femtis uit, en deelt haar eerlijke mening. “Voor ik de onderbroeken ontdekte, had ik het élke keer zitten: vlekken op mijn onderlaken, broek, zelfs op stoelen of banken, en dat in het openbaar.”

 1. “Ik voelde meteen dat yoga zotte dingen deed met mijn lijf”: De gezonde gewoontes van ‘Undercover 2'-actrice Ruth Becquart (44)
  PREMIUM

  “Ik voelde meteen dat yoga zotte dingen deed met mijn lijf”: De gezonde gewoontes van ‘Undercover 2'-actrice Ruth Becquart (44)

  Sinds begin september is Ruth Becquart (44) in ‘Undercover 2' te zien als de ex-drugsverslaafde Nathalie Geudens. In het echte leven is de Antwerpse actrice niet zo van de excessen. “Zelfs toen ik op kot zat, kroop ik belachelijk vroeg in bed.” Ze onthult ons haar drie belangrijkste gezonde gewoontes om minder gestresseerd te zijn, meer energie te hebben en haar mentale welzijn te verzorgen. En ze zijn bijlange niet ingewikkeld. “Vegetarisch eten hield ik niet vol.”
 2. Kan je zoals Roger Van Damme afvallen door gluten te schrappen? “Glutenvrij brood of gebak is niet gezonder. Integendeel”
  PREMIUM

  Kan je zoals Roger Van Damme afvallen door gluten te schrappen? “Glutenvrij brood of gebak is niet gezonder. Integen­deel”

  Sterrenchef Roger Van Damme (49) viel na lang vruchteloos diëten bijna 20 kilo af toen bleek dat hij gluten niet goed kon verdragen, zo vertelde hij deze week aan Dag Allemaal. Maar wat is glutenintolerantie precies? Hoe herken je de aandoening? En kan het echt de boosdoener zijn achter overtollige kilo’s? Maag-darmspecialist Danny De Looze geeft uitleg. Lees meer gezondheidsadviezen binnen MijnGids - Medisch.
 3. Eerste hulp bij erectiestoornissen: de grootste oorzaken en wat je eraan kan doen. “Een man kan ook met een slappe penis klaarkomen”
  PREMIUM

  Eerste hulp bij erectie­stoor­nis­sen: de grootste oorzaken en wat je eraan kan doen. “Een man kan ook met een slappe penis klaarkomen”

  Erectiestoornissen zijn nog altijd taboe. Toch zouden mannen er beter wel over praten. Niet alleen met hun partner, maar ook met de huisarts of een seksuoloog. Een goed gesprek is vaak de eerste stap richting een beter seksleven. “Hoe vaker we erover praten, hoe liever”, zegt uroloog Koen Van Renterghem. Hij lijst de belangrijkste oorzaken op voor de stoornis en geeft praktische oplossingen. “Als een man van 55 met aanslepende erectieproblemen zomaar viagra voorgeschreven krijgt, is dat slechte geneeskunde.”