Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images

Vrouwen zijn gemiddeld 9 dagen per jaar minder productief door menstruatie

De invloed van ongesteld zijn op vrouwen en op de samenleving wordt sterk onderschat en er is nauwelijks aandacht voor. Door menstruatie zijn vrouwen namelijk gemiddeld 9 dagen per jaar minder productief op het werk. Dat schrijven onderzoekers van het Radboud Universitair Medisch Centrum (Radboudumc) van Nijmegen in het onlinemagazine BMJ Open. 

5 reacties

 • Claudia Rosseel

  3 jaar geleden
  Wat maakt dat uit als ze al die andere dagen productiever zijn dan de doorsnee man en er naast een fulltime job ook nog eens de kinderen en het huishouden bijnemen - dan mag een vrouw al eens een paar dagen wat minder productief zijn zeker?
 • Catherine Mistiaen

  3 jaar geleden
  Het is niet de schuld van de man dat de vrouw maandstonden heeft. Het zijn ook niet de M die aan de V gevraagd hebben om mànnenjobs uit te voeren (behalve in tijden van oorlog). En het was niet Marie Curie die gezocht heeft naar 'de pil', dat was ... een man! Vrouwen waren, zijn en blijven het zwakke geslacht, mentaal en fysiek, en daar is niks mis mee (om dat toe te geven)!
 • Hilde Peeters

  3 jaar geleden
  We gaan gewoon werken als we daar elke keer moeten voor thuisblijven en mannen wij vragen ook niet om dit elke maand te krijgen daar heeft de natuur voor gezorgd maar je mag het wel eens overnemen. het is tenslotte mee gecreëerd om kinderen te krijgen en die krijg je samen.
 • Glenn Verbeeck

  3 jaar geleden
  Ik denk dat ik dikwijls zou thuis zitten moest ik een vrouw zijn hoor:-) De rede waarom is privé en hoeft de werkgever niet te weten.
 • Paul Boutsen

  3 jaar geleden
  Wat een verschrikkelijke vaststelling! Dus 9 dagen meer overbetaald dan een man! of bijna een halve maand per jaar. Ik stap naar unia als man omdat ik mij gediscrimineerd voel en ook geen 9 dagen per jaar mag minder presteren. Alle gekheid op een stokje, want net dit soort berichten gaan dit soort reacties veroorzaken,...een beetje gelijk de metoo berichten, een man flirt, een vrouw kan er geen voordeel uithalen dus dikke problemen met allerlei pestmaatregelen...kijk maar naar Bart Depauw!