Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Vrouwen met onregelmatige menstruatiecyclus lopen hoger risico om vroegtijdig te overlijden

In tegenstelling tot erectiestoornissen is er nog altijd maar weinig onderzoek gedaan naar menstruatieproblemen. Toch kan een afwijkende cyclus heel wat nare gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo blijkt uit een nieuw onderzoek van de Harvard University dat vrouwen met een onregelmatige menstruatiecyclus een hoger risico lopen op vroegtijdig overlijden.

4 reacties

 • Mady Vermeulen

  2 jaar geleden
  Mijn moeder had niet alleen een zeer onregelmatige cyclus, het was volledig afgelopen met haar maandstonden op haar 36ste. Ze werd 83 jaar.
 • roos van espen

  2 jaar geleden
  Zou wel kunnen kloppen. Ik heb vanaf mijn puberteit een regelmatige cyclus gehad, maar wel 1 van 38 dagen. Ondertussen (35 jaar) weten we dat ik een schildklierafwijking heb.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Er zijn veel verschillende oorzaken mogelijk bij vroegtijdig overlijden. Iedere studie zal dan wel ergens zijn gelijk halen. Zoniet maken die personen een uitzondering voor de onderzoekers.
 • Gertie Daerden

  2 jaar geleden
  Werd er ook onderzoek gedaan naar de leefstijl van vrouwen met menstruatieproblemen? Ongezonde voeding zit namelijk vol met xeno-oestrogenen, hormoonverstoorders,pesticiden.... die de levensverwachting doen afnemen.