Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Vrouwen hebben dubbel zoveel kans op slaapproblemen als mannen. En dat ligt niet alleen aan hun hormonen

Krijg je wel eens het gevoel dat je wederhelft slaapt van zodra zijn hoofd het kussen raakt, terwijl jij nog uren ligt te woelen? Frustrerend, maar niet ongewoon. Vrouwen hebben nu eenmaal dubbel zoveel kans op slaapproblemen als mannen. Ook nu slapeloosheid tijdens de pandemie bij beiden hard toeslaat, krijgen vrouwen het steevast harder te verduren. Slaapexperte Annelies Smolders vertelt hoe dat komt, en vooral, wat je eraan kunt doen.

6 reacties

 • Tiffany Bleys

  2 jaar geleden
  Hilarisch dat er nog mannen werkelijk denken dat hun job zwaader zou zijn en meer verantwoordelijkheid zou vragen.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  De loonkloof, de slaapkloof, jongens toch wat gaan ze nog verzinnen?
 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  Als je de meestal om 6 moet en andere dag een ander uur zit er weinig regelmaat in dus meestal heel vroeg wakker s'avonds in slaap op de bank. Voorts doe ik hetzelfde harde werk dan mijn mannelijke collega.En het huishouden dubbele job zoals vele vrouwen en geld zaken.
 • ivan chtuka

  2 jaar geleden
  Inderdaad .De mannen verrichten meer zwaar en verantwoordelijk werk wat resulteerd in 'n diepe slaap .Sommige mensen slapen overdag ,dus s'nacht wakker liggen hé...
 • Ibn Marouf

  2 jaar geleden
  't Zou weer eens willen lukken. Misschien zijn de mannen vermoeider van hun werk?
 1. Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Een pijnlijke druk in je oren tijdens het opstijgen of landen. Veel mensen klagen erover tijdens hun vliegreis. Slikken en kauwen zijn de meest gekende middeltjes om de pijn te verzachten, maar hoe zit het met oordopjes of neusspray? En wat doe je als de pijn echt onhoudbaar is? Wij vroegen het aan neus-keel-oorarts Christian Desloovere (UZ Leuven). “Als je verkouden bent, ondervind je meer last.”
 2. Een lichter borstimplantaat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst
  PREMIUM

  Een lichter borstim­plan­taat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst

  Mooiere borsten, een Braziliaans achterwerk of slankere taille: daarvoor staan almaar meer nieuwe technieken en materialen ter beschikking. Om die te ontdekken verzamelden plastisch chirurgen van over de hele wereld in Brussel op een conferentie* over esthetische chirurgie van borst- en lichaamcontouren. We waren erbij, keken ernaar én vroegen gastheer prof. Moustapha Hamdi, specialist reconstructieve en esthetische borstchirurgie van het UZ Brussel, het hemd van het lijf over alle nieuwigheden.