Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Vrouwen geven gemiddeld € 5.780 in hun leven uit aan menstruatieproducten

Anticonceptie, tampons, maandverbanden ... Vrouwen geven er letterlijk een fortuin aan uit in hun leven. Dat blijkt ook uit een nieuwe studie van onderzoeksbureau OnePoll. Zo zou een vrouw maar liefst 6.360 dollar, omgerekend, zo’n 5.780 euro besteden aan niet-herbruikbare menstruatieproducten.

5 reacties

 • Per Bloem

  3 jaar geleden
  Er word veel berekend als luxe product Zelfs bezitten of aankopen van electriciteit is luxe
 • Veerle Hertens

  3 jaar geleden
  1.gratis bestaat niet, als de overheid betaalt doet ze dat met geld dat wij gaven 2. Er zijn goedkope en milieuvriendelijke alternatieven voor maandverband en tampons
 • Wim Eggermont

  3 jaar geleden
  Amaai.ik heb gedurende mijn leven al veel meer uitgegeven om binnen te geraken .
 • Rene Dannau

  3 jaar geleden
  vergeet er ook de hoofdpijn pillen niet bij te tellen.
 • Bix Froefel

  3 jaar geleden
  Ik maak mij als vrouw veel meer zorgen om wat ik allemaal aan kadastraal inkomen en verkeersbelasting etc. moet betalen. Moet ik daarvoor gaan werken?
 1. Jezelf ziek gegoogeld? Dit zijn de symptomen van ‘cyberchondria’ en dit kan je eraan doen
  PREMIUM

  Jezelf ziek gegoogeld? Dit zijn de symptomen van ‘cyberchon­dria’ en dit kan je eraan doen

  Symptomen googelen, stiekem doen we het allemaal. Maar voor je het weet raak je ervan overtuigd dat je hoofdpijn wijst op een hersentumor, de tintelingen in je been het eerste teken zijn van MS of dat je kortademigheid veroorzaakt wordt door een hartprobleem. Cyberchondrie, heet deze angst. Voormalig huisarts, gezondheidsjournalist en auteur Marleen Finoulst waarschuwt: “Eens je met zo’n diagnose in je hoofd zit is het erg moeilijk om ervan af te raken.”
 2. 10 september is First Aid Day, ook voor de allerkleinsten: “Met de 112-app is het voor je kleuter kinderspel om de hulpdiensten te contacteren”

  10 september is First Aid Day, ook voor de allerklein­sten: “Met de 112-app is het voor je kleuter kinderspel om de hulpdien­sten te contacte­ren”

  Omdat zoontje Viktor (4) al erg veel interesse toonde, kwam EHBO-lesgever Luc Van de Velde - bekend als de spoedarts uit ‘De Buurtpolitie’ - op het idee om kleuters vertrouwd te maken met eerste hulp. Het resultaat: het prentenboek ‘Voorzichtig, Viktor!’, waar ouders en leerkrachten mee aan de slag kunnen. “Een kleuter kan meer dan we denken.”