Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Vrouw wordt gemiddeld 84,4 jaar, man 80,3 jaar: met deze tips van experts blijf je fit tot je 100ste

We kunnen er niet omheen: we leven met z’n allen langer. Uit nieuwe cijfers van het Agentschap Zorg & Gezondheid blijkt namelijk dat bij jongens die in 2017 geboren zijn, de levensverwachting ligt op 80,3 jaar. Meisjes worden gemiddeld 84,4 jaar. Bij beide geslachten zit de levensverwachting dus nog in stijgende lijn. En natuurlijk willen we die oude dag zo gezond en vitaal mogelijk doorbrengen! Hoe je dat doet, leggen onze experts je uit.

2 reacties

 • Carlos Simonis

  1 jaar geleden
  Nou, mijn buurman is 89, hij rookt en drinkt zijn hele leven al, is niet hulpbehoevend, woont alleen en doet zijn eigen boodschapen zonder rollator, dus wat is wijsheid ?
 • David De Geyter

  1 jaar geleden
  Wie zegt dat ik zo oud wil worden?
 1. Van shampoo bars tot scrubs van rijstkorrels: watervrije beauty is in trek, maar is het ook beter voor je huid en het milieu?

  Van shampoo bars tot scrubs van rijstkor­rels: watervrije beauty is in trek, maar is het ook beter voor je huid en het milieu?

  “Watervrij gaan in de badkamer zou weleens de ecologische verandering kunnen zijn die we allemaal moeten maken” schrijft de Britse Vogue. Inderdaad, tegen 2025 krijgt twee derde van de bevolking te maken met waterschaarste en ons ­beautyritueel kan daar een belangrijke rol in spelen. Omdat het vandaag Wereldwaterdag is, dompelen we ons onder in de wereld van de watervrije beauty. Is het echt beter voor het milieu? En heeft je huid er ook baat bij? Onze beautyjournalist Sophie zoekt het uit en vraagt raad aan wetenschapster Barbara Geusens.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"