Foto door Hello I'm Nik via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Hello I'm Nik via Unsplash

Volgens een nieuwe studie mag je 12 eieren per week eten, klopt dat?

Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Een Chinese studie die begin deze week werd gepubliceerd in het tijdschrift Heart stelt nu echter dat één ei per dag eten net goed voor de gezondheid is. Een andere recente studie van de universiteit van Sydney concludeert zelfs dat tot twaalf eieren per week de gezondheid geen schade toebrengt. Klopt dat wel? Wij vroegen het aan voedingsdeskundige Charlotte Vande Riviere.

0 reacties

 • Gilles Bkk

  4 jaar geleden
  oh nee... ik eet 3-4 eieren per dag, ben ik al dood ?
 • Ilse Verlinden

  4 jaar geleden
  Ik eet al jaren ELKE morgen 2 spiegeleieren en soms nog hier en daar een hardgekookt ei en mijn cholesterol is perfect in orde! Nochtans ben ik niet supermager en sport ik ook bijna niet.......
 • Marc Geerts

  4 jaar geleden
  Wat een gezever weer over een ei. Ik weet het antwoord, eet er zoveel je kunt verdragen. Er zijn al belachelijke wetten genoeg om nu nog de raad te moeten opvolgen hoeveel eitjes ik mag eten. Den boom in met die onderzoekers en wetenschappers.
 • ETIENNE BOECKX

  5 jaar geleden
  Ik eet zoveel eieren tot ik ze zelf leg !! Wat een comedy maar de media smult ervan !
 • A du

  5 jaar geleden
  In Belgische eieren mag 140 keer zoveel fipronil zitten als in Nederlandse, blijkt uit documenten van de voedselwaakhonden in beide landen. In Nederland worden eieren uit de handel gehaald als ze omgerekend meer dan 0,005 milligram fipronil per kilo bevatten. België hanteert een veel hogere grens: 0,72 mg/kg.