Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Voedingssupplementen verkopen als zoete broodjes: “Ronduit absurde trend”

De verkoop van voedingssupplementen is voorbije twee jaar met 62% gestegen, zo becijferde de online apotheek NewPharma. “Absurd”, vindt voedingsdeskundige Patrick Mullie. “Pure geldverspilling, en je kan er zelfs ziek door worden.”

16 reacties

 • Nicole Vogelaere

  4 jaar geleden
  1 op 4 gebruikt supplementen en dan te denken dat deze mensen de veganist aanvallen omdat die b12 extra slikt. Dus volgens deze groep zou dan 1 op 4 van de bevolking veganist zijn. Aan margarine moet ook a, d en e vitamine toegevoegd worden. Iedereen eet dagelijks supplementen, je komt daar niet aan onderuit.
 • Buyle Jean

  4 jaar geleden
  Laat ons duidelijk zijn,er zitten minder vitaminen in groenten en fruit dan vroeger,dus waarom dan geen supplementen,dokters kennen daar niets van
 • eric Lejeune

  4 jaar geleden
  Maar veel brol van de superrijke farmaindustrie waarvan men als gewone mens niets kent daar wordt niet over gesproken. Op netflix zitten enkele goede docu’s,dan trek je je ogen wel open.
 • Luc vandenbroec

  4 jaar geleden
  Ga misschien eens een onderzoek doen naar enkele afdelingen in ziekenhuizen dienst oncologie, praat eens met de personen die de gevreesde ziekte hebben en nu aan de chemo en andere behandelingen moeten. Ik zeg niet dat supplementen bijnemen je volledig ertegen helpen, maar toch zeker meer dan 65 % kan met omega 3 en andere supplementen minder kans ervoor om het te krijgen. Dagelijkse voeding is niet meer gelijk 40 jaar terug, het is commercieel geteeld of gefokt.
 • Nicolas Marteau

  4 jaar geleden
  Pieter Rogiers: mits je er een klein beetje op let (zoals zeker ook vleeseters dat moeten) dan heb je er zeker niet altijd last van, hoor. Ik kan uiteraard niet voor iedereen spreken maar ik heb zelfs geen tekort aan B12 of slik geen enkel supplement.