Arts en voedingsdeskundige William Cortvriendt.
Volledig scherm
PREMIUM
Arts en voedingsdeskundige William Cortvriendt. © Lannoo

Voedingsdeskundige over diabetes: “Groot misverstand dat de recepten van Pascale Naessens niet goed zouden zijn”

Vanaf 24 augustus tot en met 2 september kookt Pascale Naessens voor jou. Op onze vraag stelde zij een menu samen, van ontbijt tot avondmaal — zonder snelle koolhydraten én met veel fruit, groenten én zelfs vetten. Dat het onderwerp leeft, bewijzen de ruim 500 vragen die onze lezers aan Pascale stelden. Wij maakten een selectie van de onderwerpen die het meest terugkomen. Vandaag: zijn de recepten ook geschikt voor diabetespatiënten? Wat als je een aangepast dieet moet volgen? Arts en voedings­deskundige William Cortvriendt geeft antwoord en helpt meteen enkele fabeltjes de wereld uit.

4 reacties

 • Guido Ceuleers

  2 jaar geleden
  Ik verkies nog altijd gewone normale dagelijkse kost, en niet dat snobistisch gedoe van Pascale Naessens
 • Ronald Van Beneden

  2 jaar geleden
  Mijn diëtiste zegt dat de recepten van Pascale niet goed zijn voor diabeten omdat ze weinig koolhydraten bevatten. Amaai waar heeft die gestudeerd? 10000 jaar geleden was het dieet praktisch koolhydratenvrij. Suikers kan je ook uit andere voedingsmiddelen halen. Vraag het eens aan de eskimo's die hadden er bijna geen en toch stierven ze niet. Veel gevallen van leververvetting obesitas en pancreas problemen komen pas door het eten van granen, de dag van vandaag bijna pure suiker.
 • lode van de keere

  2 jaar geleden
  Deze man mag zich geen arts noemen want hij staat niet als zodanig geregistreerd in het Nederlandse BIG-register. En dat is een voorwaarde om de titel arts te voeren.
 • Maria Neys

  2 jaar geleden
  Ik heb een darmprobleem en heb problemen met rauwe groenten en fruit.....wat dan?
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.