Links: Sanne Mouha.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Sanne Mouha. © Steven Richardson / Getty Images

"Vermijd restjes en sla geen maaltijden over." Diëtist Sanne Mouha vertelt hoe je het beste eet tussen kerst en Nieuwjaar

Eindejaar is traditioneel een tijd van uitgebreid eten en drinken. Hoe lekker de ovenhapjes,  gourmet en de glaasjes alcohol ook zijn: op een bepaald moment heb je er de buik vol van. Maar wat eet je dan het best tussen kerst en Nieuwjaar? Is een detoxkuur de ideale methode om een periode van overdaad het hoofd te bieden? Diëtiste Sanne Mouha vertelt er alles over. “Wie per se wil detoxen, doet het beter pas na Nieuwjaar.”

  1. "Het is een misverstand dat koolhydraten dikmakers zijn" Voedingsexperte geeft tips om overtollige kilo's na de feestdagen te vermijden

    "Het is een misver­stand dat koolhydra­ten dikmakers zijn" Voedingsex­per­te geeft tips om overtolli­ge kilo's na de feestdagen te vermijden

    Met de feestdagen in het verschiet, mogen we ons verheugen op heel wat lekkers om samen met vrienden en familie van te genieten. Voor de calorieëntellers onder ons breekt er echter een spannende periode aan. Uit schrik voor de confrontatie met de weegschaal achteraf, zijn manieren om de invloed van de feesten op ons gewicht te neutraliseren dan ook meer dan welkom. Is het zo een goed idee om koolhydraten tijdens de feestdagen te schrappen? Voedingsexperte Karolien Olaerts geeft antwoord.
  2. Chlorofyl is overal uitverkocht door TikTok-hype. Redactrice Marie testte het 7 dagen uit en dokter Servaas Bingé legt uit wat het is
    PREMIUM

    Chlorofyl is overal uitver­kocht door Tik­Tok-hy­pe. Redactrice Marie testte het 7 dagen uit en dokter Servaas Bingé legt uit wat het is

    Een paar weken geleden had niemand ervan gehoord, ondertussen is het overal uitverkocht: chlorofyl. Een felgroen biologisch pigment dat je als druppels aan je drank kan toevoegen of kan innemen als supplement. Het zou wonderen doen voor je huid en zelfs zweetgeur kunnen verminderen. Redactrice Marie ging te rade bij dokter Servaas Bingé en wetenschapper Martijn Peters, en deed zeven dagen lang de test. “De smaak was nooit echt vies of lekker, maar na dag vijf proefde het drankje vertrouwd.”
  1. "Als de druk in je appendix te hoog is, kan hij openbarsten": chirurg vertelt wat je moet doen bij blindedarmontsteking
    PREMIUM

    "Als de druk in je appendix te hoog is, kan hij openbar­sten": chirurg vertelt wat je moet doen bij blindedarm­ont­ste­king

    De kans is groot dat je mensen kent die aan hun appendix of blindedarm geopereerd zijn. Of misschien ben je zelf al wel met een appendicitis op de operatietafel beland. Is zo’n ingreep gevaarlijk en kan je hem voorkomen? Hoe herken je een opkomende appendicitis? Dr. Martijn Schoneveld, abdominale chirurg aan het UZ Brussel, snijdt het thema voor ons aan.