Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / VTM

Verlies je meer haar in de winter? Onze wetenschapsexpert legt uit

Merkte jij de afgelopen maanden ook vaker plukken haar op in je borstel na het kammen? Is dit toeval, of is het typisch voor de tijd van het jaar? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters heeft het antwoord klaar.

0 reacties

 1. Kaal worden op jonge leeftijd, hoe ga je daarmee om? “Mensen zien je meteen als iemand die ziek is”
  PREMIUM

  Kaal worden op jonge leeftijd, hoe ga je daarmee om? “Mensen zien je meteen als iemand die ziek is”

  Schiereiland, landingsbaan, grasstrook of paterplateau: de ongein die kalende mannen te horen krijgen, is niet altijd grappig, noch flatterend. En dat heeft vaak een grote impact op hun zelfbeeld. “Sommigen belanden zelfs in een depressie”, zegt ervaringsexpert Thomas Schoenmakers, die in samenwerking met experts in het vakgebied een boek schreef voor kalende mannen in nood. “Maar vroeg of laat volgt de aanvaarding.”
 2. Feesten zonder feestkilo’s achteraf? Chef en diëtist Michaël Sels serveert zijn eindejaarsmenu. “Met groenten in elke gang”
  PREMIUM

  Feesten zonder feestkilo’s achteraf? Chef en diëtist Michaël Sels serveert zijn eindejaars­me­nu. “Met groenten in elke gang”

  Een lekker en gezond eindejaarsmenu samenstellen, die uitdaging schotelden we voor aan chef Michaël Sels, hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Want na dit woelige jaar heeft niemand zin in extra feestkilo’s, toch? “In mijn menu zitten er groenten in elke gang.” Hij serveert ons open ravioli, een kalkoenrollade en een glühweinpeertje in een gezond gebakje.
 3. 7 op de 10 vrouwen maken zich zorgen om haarverlies: wat zijn de nieuwste én de beste behandelingen?
  PREMIUM

  7 op de 10 vrouwen maken zich zorgen om haarver­lies: wat zijn de nieuwste én de beste behandelin­gen?

  Haarverlies. Het is een probleem dat we onmiddellijk linken aan mannen. Maar dat klopt niet. Ook vrouwen sukkelen ermee. Actrice en model Lize Feryn (27) is er eentje van. Op Instagram prijst ze tricopigmentatie aan, een behandeling die de hoofdhuid verstopt. En er zijn ook nog andere opties, weten specialist Frele Fierens van The Color Studio en beauty-expert Karen Sarasin. Ze leggen (haarfijn) uit wat je kan doen aan een dunne haardos en kale plekjes.
 1. INTERVIEW. Filosofe Alicja Gescinska (39): “2020 was het jaar van de hoop”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Filosofe Alicja Gescinska (39): “2020 was het jaar van de hoop”

  De Vlaamse filosofe met Poolse roots Alicja Gescinska (39) put moed uit wat corona heeft blootgelegd. Ze beweert niet dat 2020 geweldig was en ze zegt zelfs niet dat 2021 het wél zal worden. Ze probeert alleen onze ogen te openen voor het hoopgevende dat corona heeft blootgelegd. “Hoop is geloven dat je de tegenslagen van het leven te boven kan komen. En wat dat betreft heeft 2020 veel reden tot hoop gegeven. Het zou zonde zijn om dat uit het oog te verliezen.”
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"