Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Verenigd Koninkrijk verbiedt maagdenvliesreconstructies, bij ons mag het wel nog. Goedele Liekens: “Je verkoopt een fake bloeding”

In het Verenigd Koninkrijk is het uitvoeren van een maagdenvliesreconstructie, een operatie om het maagdenvlies te herstellen, binnenkort verboden. In ons land kan je wel nog steeds zo’n ingreep legaal laten doen, en dat kost je tussen de 2.000 à 3.000 euro. Vrouwonvriendelijk, of een humane oplossing om groter kwaad te voorkomen? Plastisch chirurg Luc Damen en seksuologen Goedele Liekens en Paul Enzlin geven hun mening. “Wanneer het maagdenvlies scheurt komt er soms wat bloed vrij. Een detail dat tijdens een huwelijksnacht het verschil kan bepalen tussen, in extreme gevallen, leven en dood.” 

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Na Kim Kardashians opvallende bekentenis: is het gezonder om wél of geen onderbroek te dragen?

  Na Kim Kardas­hians opvallende bekentenis: is het gezonder om wél of geen onderbroek te dragen?

  Voor Kim Kardashian (41) met haar eigen merk op de proppen kwam, droeg de ster naar eigen zeggen nooit ondergoed. Elke dag een (propere) onderbroek aantrekken is voor de grote meerderheid nochtans even evident als tandenpoetsen. Maar is het lapje stof ook de beste optie voor onze gezondheid en hygiëne, of gunnen we onszelf down under beter toch wat ademruimte? Dermatoloog Thomas Maselis en gynaecoloog Firas Cha’ban geven advies. “Je vagina is een afgesloten ecosysteem.”
 1. Zeg niet ‘je maagdelijkheid verliezen’, maar ‘seksueel debuut’. “Het kan je hele leven lang vaak en op verschillende manieren gebeuren”

  Zeg niet ‘je maagdelijk­heid verliezen’, maar ‘seksueel debuut’. “Het kan je hele leven lang vaak en op verschil­len­de manieren gebeuren”

  Is de term ‘maagdelijkheid’ verouderd en achterhaald? Nicolle Hodges, zelfverklaard seksuele vrijheidsfilosoof, komt met een alternatief op de proppen: seksueel debuut. Een veel vrijere, minder heteronormatieve en minder vrouwonvriendelijke interpretatie van ‘je eerste keer’. “Met seksueel debuut toon je aan dat maagdelijkheid een concept is dat niet bestaat, omdat je seksuele reis nooit echt eindigt.”