Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Venus Williams prijst magnesium en lavendel aan om beter te slapen, werkt dat echt? Slaapexpert: “Het zijn geen mirakeloplossingen”

Venus Williams (40) wil mensen helpen om beter te slapen. Ze heeft geïnvesteerd in het wellnessbedrijf Asutra, dat producten met magnesium en lavendel verkoopt voor een betere nachtrust. De tennisster is er heilig van overtuigd dat deze hulpmiddeltjes werken. Klopt dat? Of doe je er meer kwaad dan goed mee? Slaapexpert Annelies Smolders geeft tekst en uitleg. 

 1. Demi Lovato uit zich als non-binair. Dit zijn 12 gendergerelateerde termen die je moet kennen

  Demi Lovato uit zich als non-bi­nair. Dit zijn 12 gendergere­la­teer­de termen die je moet kennen

  Anno 2021 weten we dat gender een spectrum is. Hoe iemand zich voelt, valt niet per se zwart-wit te definiëren als man of vrouw. Ook singer-songwriter Demi Lovato (28) onthulde dat die zich identificeert als non-binair, wat betekent dat die zich niet herkent in de klassieke tweedeling van gender. “Ik ben trots om jullie te laten weten dat ik officieel mijn voornaamwoord zal veranderen naar die/hun”, schrijft de popster op Twitter. Dit zijn de 12 belangrijkste termen rond gender en alles wat ermee te maken heeft.
 2. Jongeren vapen melatonine om beter te slapen. Werkt dat echt en is het veilig? Slaapexperte: “Ze weten niet wat ze innemen”
  PREMIUM

  Jongeren vapen melatonine om beter te slapen. Werkt dat echt en is het veilig? Slaapexper­te: “Ze weten niet wat ze innemen”

  Op de videoapp TikTok vapen heel wat jongeren het slaaphormoon melatonine om beter te kunnen slapen. Zonder doktersvoorschrift, wanneer ze willen. Om 3 uur ’s nachts, na een nachtje gamen, of om 8 uur ’s ochtends, tijdens een saaie online les. Maar hoe veilig is melatonine vapen? En zorgt het echt voor een betere nachtrust? Met slaapexperte Annelies Smolders nemen we de trend onder de loep.