Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Vegetariërs hebben 20% meer kans op een beroerte volgens een studie, klopt dat wel?

Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Oxford hebben vegetariërs 20% meer kans om een beroerte te krijgen dan vleeseters. Ze kwamen tot die conclusie na een grootschalige studie die maar liefst 18 jaar lang geduurd heeft. Toch is nuance hierbij belangrijk.

13 reacties

 • Nicole Vogelaere

  2 jaar geleden
  8:30 havermout met rozijn, gedr. Abricoos, 3 el gemalen gemengde noten en zaden 3dl amandelmelk, 2 geperste sinaasappels 12:30 maiswrap x2 met pindakaas rauwe paprika, komkommer, spinazie, kikkererwt, rode biet en olijf. 16:00 banaan, paar nootjes. 18:30 groentewok, quinoa en bonenburger 21:00 handje druiven en appel. Om een beroerte van te krijgen, morgen maar snel omwisselen met andere soorten, oei ook uit de natuur. Zal de dr maar alvast verwittigen.
 • Fred De Meulemeester

  2 jaar geleden
  Geloof dat niet echt voor vegetariërs, ik denk dat er niet veel verschil zal zijn met vleeseters... Van veganisten ben ik vrij zeker dat ze de ongezondsten zijn en die na tyd heel wat mis hebben met hun gezondheid
 • Nicole Vogelaere

  2 jaar geleden
  Als ik nog even iets kwijt mag over de vele hatelijke reacties op dit soort onderwerpen. Het is zeer frustrerend voor de mensen die steeds aangevallen worden op hun levenswijze. Het is juist die groep die steeds klaar staat om hun ongezouten mening te geven die willen bewijzen dat ze beter (af) zijn. Het is heel bevrijdend juist dat leed niet nodig is om te leven. Voel mij niet beter dan een ander, voel mij gewoon een beter mens voor mijzelf. We bewijzen dat het kan, daar knelt het schoentje..
 • Nicole Vogelaere

  2 jaar geleden
  Beroerte word gelinkt aan erfelijkheid,overgewicht,cholesterol,dicht geslipte aderen. Iets waar de plantaardige eter juist veel minder last van heeft.Dit artikel komt niet met bewijzen, daar zou men grondig onderzoek voor moeten doen, niet moeten gokken om conclusies te trekken.B12 is al toegevoegd aan vegetarische producten, eventuele klachten uit tekorten blijven gelijk aan die van de vleeseter met dezelfde tekorten. Bij Vee word b12 extra geïnjecteerd,een tabletje b12 werkt even goed
 • Eva Munet

  2 jaar geleden
  Het feit alleen al dat vegetariërs en veganisten voedingssupplementen moeten nemen om gezond te blijven spreekt voor zichzelf.
 1. Van shampoo bars tot scrubs van rijstkorrels: watervrije beauty is in trek, maar is het ook beter voor je huid en het milieu?

  Van shampoo bars tot scrubs van rijstkor­rels: watervrije beauty is in trek, maar is het ook beter voor je huid en het milieu?

  “Watervrij gaan in de badkamer zou weleens de ecologische verandering kunnen zijn die we allemaal moeten maken” schrijft de Britse Vogue. Inderdaad, tegen 2025 krijgt twee derde van de bevolking te maken met waterschaarste en ons ­beautyritueel kan daar een belangrijke rol in spelen. Omdat het vandaag Wereldwaterdag is, dompelen we ons onder in de wereld van de watervrije beauty. Is het echt beter voor het milieu? En heeft je huid er ook baat bij? Onze beautyjournalist Sophie zoekt het uit en vraagt raad aan wetenschapster Barbara Geusens.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren