Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Veganisme zit in de lift, maar hoe gezond is het écht?

In België zouden al zo’n 100.000 mensen vlees, vis en zuivel afgezworen hebben, en hun aantal neemt toe. Een goed idee, of niet zo’n healthy way of life als je op het eerste gezicht zou denken? We leggen het voor aan Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA.

5 reacties

 • Francois Rediger

  2 jaar geleden
  Natuurlijk is dat niet gezond, zeker niet voor de geestesgesteldheid. Dementie zal nog meer sprong voorwaarts maken. Nu al merkbaar,in de toekomst de algemene regel. Farmaceutica zal blij zijn met gang van zaken.
 • Jean Blanquart

  2 jaar geleden
  Wie vegan wordt, kijkt nooit meer om! Want veganisme is GEEN dieet, noch een levensstijl maar een bevrijdingsbeweging voor alle dieren (mensen inclusief). Enkel in België en e VSA domineert de 'dieet'-gedachte! Mensen die 'plantaardig eten' zijn NIET vegan want ze blijven dieren als minderwaardig aan mensen beschouwen. Veganisme gaat ENKEL over Rechten, niet over voeding!In het buitenland weten ze dat allang (met universitaire leerstoelen) nu België nog.
 • PIETER ROGIERS

  2 jaar geleden
  Van het aantal mensen dat start met een vegan-dieet, schiet na een tijdje niet veel meer over: de meeste stoppen op doktersadvies om gezondheidsredenen door de tekorten die ze opbouwden of ze hunkeren naar de heerlijke smaak van vlees, eieren en zuivel.
 • Louis Bouduin

  2 jaar geleden
  Veganisme op zich is niet zo gezond of ongezond, wel het feit dat deze mensen zich veel meer bewust zijn van hun lichamelijk welzijn, maakt het gezonder dan het volk dat van hamburger naar barbecue trekt en sport vooral iets vind om naar te kijken.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Wie teveel geld heeft kan zich laten vangen aan dat bio-gedoe