Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Van tajine in Marokko tot tzatziki in Griekenland: diëtiste Sanne Mouha neemt 6 eetculturen onder de loep

Zorgeloos reizen zal nog een hele tijd moeilijk blijven. Maar gelukkig hoef je niet per se de grens over om te proeven van exotische specialiteiten. Sterker nog: het is net een goeie manier om je even weg te wanen uit het grijze België. Maar zijn al die lekkernijen ook even gezond? Diëtiste Sanne Mouha kijkt voor ons in de potten en pannen.

  1. “Ik wil niemand shamen, maar we moeten durven een hoge BMI in vraag te stellen.” Zijn de waarschuwingen van Pieter Loridon terecht?
    PREMIUM

    “Ik wil niemand shamen, maar we moeten durven een hoge BMI in vraag te stellen.” Zijn de waarschu­win­gen van Pieter Loridon terecht?

    Moet het probleem van overgewicht harder aangepakt worden? Zeker nu, in strijd tegen corona? Het is een vraag die veel medici zich stellen, alsook Pieter Loridon (48). “Ik ben meer dan 20 kilo afgevallen. Ik heb een gezond BMI, voel me energiek en heb minder kans om op intensieve zorgen terecht te komen door Covid-19. I’m fucking happy. En ik gun iedereen dat.” Diëtist Alessia Couvreur (25) licht toe en waarschuwt voor een weight stigma.