Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Van nagelriemolie smeren tot reinigingsdoekjes bannen: 9 beautyvoornemens voor een mooie start van het nieuwe jaar

Het is gebeurd: 2022 is gearriveerd, en dat terwijl we eigenlijk nog de gebeurtenissen van 2019 aan het verwerken zijn. Aan iedereen die te veel aan zijn of haar hoofd heeft om goede voornemens te maken: snappen we, en dus deden wij het voor jou. Wedden dat je binnenkort zoveel verschil ziet dat je die voornemens eens een keer niet wil breken?

 1. Het jaar energiek beginnen? Experten leren hoe je grip krijgt op je vitaliteit: “Daar waar je aandacht naartoe gaat, volgt de energie”
  PREMIUM

  Het jaar energiek beginnen? Experten leren hoe je grip krijgt op je vitaliteit: “Daar waar je aandacht naartoe gaat, volgt de energie”

  “Adem je diep in en uit, dan word je de helderste versie van jezelf.” Futloos, vermoeid, overprikkeld of last van een laag energiepeil? Zowel Katrien Massa als Karolien Emmers schreven een boek over hoe je weer de baas wordt over je vitaliteit. Ze delen hun inzichten over energiehuishouding, en geven tips om het nieuwe jaar energiek in te gaan. Praktische adviezen, allesbehalve moeilijk bovendien. Tipje van de sluier: door simpelweg energievreters en -gevers neer te pennen, open je de poort naar een vitaler leven.
 2. Experten leggen uit waarom we na Nieuwjaar vaak een nieuw kapsel willen en wat de beste coupes zijn voor een frisse start
  PREMIUM

  Experten leggen uit waarom we na Nieuwjaar vaak een nieuw kapsel willen en wat de beste coupes zijn voor een frisse start

  Long hair, don’t care, luidt de Engelse zegswijze. Alleen, de ervaring leert ons het tegendeel. Filosofe Griet Vandermassen legt haarfijn uit waar onze fascinatie met onze lokken vandaan komt en waarom je haar knippen zo’n diepe betekenis kan hebben. Kapper Stijn Pellegrims vertelt waarop we moeten letten in de kappersstoel en tipt enkele korte coupes voor wie in dit kersverse jaar iets nieuws wil proberen. “Het is de uitgelezen manier om je los te maken van je oude ik.”
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Beautyredactrice Sophie test dure en goedkope krultangen: “Voor minder dan 30 euro krijg je een mooie bos krullen die de hele dag houden”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie test dure en goedkope krultangen: “Voor minder dan 30 euro krijg je een mooie bos krullen die de hele dag houden”

  Geen kapsel is zo partyproof als een glamoureuze bos krullen. Een klassieker op de rode loper, dus ook aan de feestdis. En met een goede krultang (en een beetje handigheid) is het in zo’n tien minuutjes gepiept. Slechts één probleem: de ene krultang is de andere niet. En hetzelfde geldt voor de prijskaartjes, want die variëren tussen 30 en - slik - 500 euro. Beautyredactrice Sophie onderwerpt ze allemaal aan een kritische test. “Dit is dé krultang voor iedereen die een haartool in de handen gestopt krijgt en geen flauw idee heeft wat ze ermee moet doen.”