Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Van chlorofyl tot koude douches en streven naar je natuurlijke gewicht: 15 vernieuwende inzichten om gezonder te leven in 2022

Veel mensen luiden het nieuwe jaar in met goede voornemens. En die hoeven niet ingewikkeld te zijn. Gewoon gezond en gelukkig leven, wat wil een mens nog meer? Wij verzamelden de nieuwste en meest opmerkelijke gezondheidsfenomenen van de voorbije maanden. Het resultaat: een heleboel concrete tips over slaap, voeding, beweging en mentaal welzijn. 

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaecoloog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?
  PREMIUM

  “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaeco­loog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?

  “Ik zie me nog liggen op de onderzoekstafel, met mijn benen in de metalen beugels en onverwachtse tranen die in mijn ooghoeken prikten.” Een jaar geleden kreeg redactrice Liesbeth (30) de diagnose PCOS. Hoewel de aandoening minstens een op de tien vrouwen treft en een belangrijke oorzaak is van vruchtbaarheidsproblemen, is er maar weinig over bekend. Om klaarheid te scheppen, stelt ze gerichte vragen aan fertiliteitsexpert Guy Verhulst, en met experte Myriam Koning bespreekt ze hoe je met je voeding PCOS onder controle krijgt.