Blueberry
Volledig scherm
© Blueberry

Uitgetest: kunnen computerbrillen echt slaapproblemen en hoofdpijn tegengaan?

Maar liefst vijftig tot zelfs negentig procent van de mensen die langer dan twee uur aan een stuk naar een computerscherm tuurt, heeft last van zogenaamde 'computerogen'. Computerbrillen zouden soelaas bieden, maar hoe goed werken die eigenlijk? Wij probeerden een bril van Blueberry uit, vorig jaar nog bekroond tot 'Gekozen Product van het Jaar'.

0 reacties

  • Kristiaan Dul

    5 jaar geleden
    Je kan ook het programma f.lux downloaden en dit zorgt ongeveer voor hetzelfde effect maar dan op het scherm. Ook direct voelbaar aan de ogen en helemaal gratis! Je kan dit programma altijd laten aanstaan, automatisch laten aanspringen als de zon ondergaat of tijdelijk uitschakelen als je kleurgevoelig werk moet verrichten.
  • Jimmy Jimmy

    6 jaar geleden
    Gunnars zien er veel leuker uit..
  • Patrick Van Reusel

    6 jaar geleden
    Leuke reclame
  • Tess Vanreusel

    6 jaar geleden
    Zal een hype worden...
  1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  2. “Vanaf je 50ste heeft iedereen mijten in zijn haar”: biologe legt uit wat mijten precies zijn, en wat je kunt doen als je er last van hebt
    PREMIUM

    “Vanaf je 50ste heeft iedereen mijten in zijn haar”: biologe legt uit wat mijten precies zijn, en wat je kunt doen als je er last van hebt

    Dagelijks worden we omringd door duizenden krioelende beestjes. Onder hen ook mijten. Biologe Anne-Catherine Mailleux vertelt waar we die vooral tegenkomen en hoe schadelijk ze écht zijn. “Over het algemeen leggen mijten vijftig tot honderd eieren, iedere twee à drie maanden. Maar ze hebben ook een functie: zo zijn de huisstofmijten voor de meeste mensen vooral handige schoonmakers van de huidschilfers in ons bed.”
  1. “Ervaring leert dat 1 op de 25 kinderen een hoog IQ heeft”: zo herken je hoogbegaafdheid bij jezelf of bij je kind
    PREMIUM

    “Ervaring leert dat 1 op de 25 kinderen een hoog IQ heeft”: zo herken je hoogbe­gaafd­heid bij jezelf of bij je kind

    2,3 procent van de Vlamingen is hoogbegaafd, blijkt uit recente cijfers. Ze hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Maar hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Biedt een IQ-test uitsluitsel, en hoeveel kost dat dan? Voor de Week van de Hoogbegaafdheid, van 4 tot 12 maart, geeft expert Tessa Kieboom advies.
  2. Wanneer zijn laxeermiddelen nuttig en welke gebruik je best? “Sommige middeltjes die zonder voorschrift verkocht worden, zijn ronduit gevaarlijk”
    PREMIUM

    Wanneer zijn laxeermid­de­len nuttig en welke gebruik je best? “Sommige middeltjes die zonder voor­schrift verkocht worden, zijn ronduit gevaarlijk”

    Je stoelgang niet ophouden, je darmen tijd gunnen op het toilet en veel water drinken als je vezels eet, zijn enkele gouden regels tegen constipatie. Maar wat als je er toch last van hebt? Zijn laxeermiddelen altijd de oplossing? “Let op met zogenaamd natuurlijke middeltjes, en ga in sommige gevallen zéker langs bij je arts”, zegt farmacoloog Hans De Loof.
  3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    8

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
  4. Mag je als alzheimerpatiënt nog met de auto rijden? Paul (70) getuigt: “Rijden houdt me juist alert”
    PREMIUM

    Mag je als alzheimer­pa­tiënt nog met de auto rijden? Paul (70) getuigt: “Rijden houdt me juist alert”

    Wie aan alzheimer lijdt, ziet zijn leven stap voor stap ingrijpend veranderen. Maar een auto blijft voor veel patiënten net het middel om nog onder de mensen te komen. Zo ook voor Paul Goossens (70): “Autorijden is voor mij heel belangrijk, het houdt mij net alert.” Maar mag je nog wel autorijden met alzheimer? En kan je je rijbewijs nog terugkrijgen als het werd ingetrokken? Wij vroegen het aan verkeersveiligheidsinstituut VIAS.