NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© NINA

UITGETEST. Je eigen bloed gebruiken tegen haarverlies. “Ik ben aangenaam verrast als ik na enkele weken een verschil merk”

“In het begin dacht ik: ik verlies gewoon wat haar. Het zal aan de stress liggen. Maar het werd erger en erger. Voor het wist, checkte ik paranoïde in elke spiegel of ik kale plekken kreeg.” Veel vrouwen hebben last van haaruitval, waaronder onze redactrice Liesbeth. Een van de nieuwste behandelingen is PRP. Het geheim ervan: je eigen bloed. Drie artsen en haarspecialisten leggen uit hoe deze techniek werkt, en we namen zelf de proef op de som. “Deugd doet deze behandeling niet.”

1 reactie

 • Ilse Steurs

  3 weken geleden
  Weer geen woord over de (pre/post) menopauze... gewoon hormoonschommelingen vernoemen dekt die lading niet..
 1. 7 op de 10 vrouwen maken zich zorgen om haarverlies: wat zijn de nieuwste én de beste behandelingen?
  PREMIUM

  7 op de 10 vrouwen maken zich zorgen om haarver­lies: wat zijn de nieuwste én de beste behandelin­gen?

  Haarverlies. Het is een probleem dat we onmiddellijk linken aan mannen. Maar dat klopt niet. Ook vrouwen sukkelen ermee. Actrice en model Lize Feryn (27) is er eentje van. Op Instagram prijst ze tricopigmentatie aan, een behandeling die de hoofdhuid verstopt. En er zijn ook nog andere opties, weten specialist Frele Fierens van The Color Studio en beauty-expert Karen Sarasin. Ze leggen (haarfijn) uit wat je kan doen aan een dunne haardos en kale plekjes.
 2. Volgens deze expert moeten we allemaal meer leren vertrouwen op onze intuïtie: “Je neemt vanzelf de juiste beslissingen”
  PREMIUM

  Volgens deze expert moeten we allemaal meer leren vertrouwen op onze intuïtie: “Je neemt vanzelf de juiste beslissin­gen”

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Jos Pauwels, doctor in de agogische wetenschappen. Ons zesde zintuig, ons buikgevoel, ons instinct. Wat is nu precies dat gevoel dat intuïtie heet? Pauwels onderzocht het en legt uit hoe je het beter kan leren te gebruiken. “Wie zijn intuïtie goed ontwikkelt, voelt een trekkracht in het leven. Zal ik die job aannemen? Zal ik verhuizen? Je kiest juist en bewandelt een schijnbaar vanzelfsprekend pad.”
 3. “Het duurt 4 weken voor je handen weer herstellen”: tips van de dermatoloog om te voorkomen dat alcoholgel je huid uitdroogt
  PREMIUM

  “Het duurt 4 weken voor je handen weer herstellen”: tips van de dermato­loog om te voorkomen dat alcoholgel je huid uitdroogt

  Geen trendwatcher die begin 2020 had durven voorspellen dat het meest trendy product van het voorbije jaar handgel zou worden. Maar hoe draag je zorg voor je handen wanneer desinfecteergel hoogtij viert? Tijd om je linker en rechter wat liefde te geven met deze beautyproducten en tips van apothekeres Inge Louf en dermatologe Ingrid van Riet. “Gebruik alcoholgel alleen als het echt noodzakelijk is.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen