Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Tournée Minérale: je hebt meer baat bij een alcoholvrije maand dan je denkt. “Alcohol is nu onze teddybeer. Maar het is ook een wolf in schaapskleren”

De vijfde editie van Tournée Minérale start vandaag en de opzet is dezelfde: overleef een maand zonder alcohol. Zo weet je meteen of je relatie met de substantie nog gezond is. Dat lijkt zeker in deze tijden nodig: volgens een analyse van UGent grijpt een kwart van de Vlamingen in de lockdown vaker naar alcohol. Een glaasje verlicht de stress, zorgt voor gezelligheid en een schijn van plezier. Maar wanneer wordt dat onschuldige glaasje een alcoholprobleem? En hoe grijp je in, als je voelt dat het de verkeerde kant opgaat? “Je moet terug naar je fabrieksinstellingen”, zegt ‘Ontwijnen’-coach Jacqueline van Lieshout. “Een kind verlangt toch ook niet ’s avonds naar een glas?”

 1. Bathscaping: de nieuwe wellnesstrend die badtijd tot veel meer maakt dan bruisballen en zeepsop

  Bathsca­ping: de nieuwe wellness­trend die badtijd tot veel meer maakt dan bruisbal­len en zeepsop

  In tijden van corona - en laten we eerlijk zijn: verveling, stress en hopen frustraties - is het belangrijker dan ooit om onszelf in de watten te leggen. “Zelfzorg is een must”, bevestigt psychologe en onderneemster Isabelle Ulenaers. Daar hoef je de deur niet voor uit te komen. Bathscaping is een heuse wellnesstrend en het betekent zoveel als je eigen badkamer omtoveren tot een zenpaleis. Het enige wat je nodig hebt zijn enkele producten, mooie accessoires én de juiste mindset.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo