Getty
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

Tot nu toe onbekende hartritmestoornis zal in de toekomst dubbel zoveel Belgen treffen: "Laat je controleren", waarschuwt cardioloog

Het aantal Belgische patiënten met de hartritmestoornis voorkamerfibrillatie (VKF) zal tegen 2050 verdubbelen tot 300.000, voorspellen cardiologen. "Zo'n 40.000 65-plussers weten niet eens dat ze het hebben," waarschuwt cardioloog Dr. Yves Vandekerckhove. "Ook gezonde mensen zonder klachten laten zich best vanaf 65 jaar controleren bij de huisarts." 

5 reacties

 • MARIANNE Baas

  4 jaar geleden
  Helaas heeft Dr.VandeKerckhove zeer gelijk! Ik heb in 2 maanden 2x een VKF gehad! Ik dacht bij de eerste keer, dat ik dood ging. Echt eng hoor! Ik krijg nu een Ablatie op 24 april a.s. Check je hart aub. Zeer belangrijk! Hartgroetjes, Marianne
 • Linda Wellekens

  4 jaar geleden
  Hoe zou het zitten met de luchtvervuiling en het gemanipuleerde eten en het smerige drinkwater en de als-citroenen-uitgeperst-worden-stress en de dokters die alsmaar meer willen verdienen ? En met de farmaceutische firma's gaat het opperbest.
 • Gaat U niet aan

  4 jaar geleden
  Daar heb ik soms ook last van. Plots begint mijn hart hevig te trillen! Niet zoveel, maar voelt wel raar aan!
 • Piere Debieste

  4 jaar geleden
  Ik heb vkf en volgens de test loop ik 2,6% kans op vijf!!!
 • Claudia Rosseel

  4 jaar geleden
  We zullen het op voorhand laten bekijken zodat we nergens nog verzekerd geraken tegen de tijd dat we het misschien nodig hebben.
 1. Ben je slim als je ‘De Slimste Mens’ wint? Expert: “Dit kenmerk is meer aanwezig naarmate je intelligentie toeneemt”
  PREMIUM

  Ben je slim als je ‘De Slimste Mens’ wint? Expert: “Dit kenmerk is meer aanwezig naarmate je intelligen­tie toeneemt”

  Vanavond wordt de finale van ‘De allerslimste mens ter wereld’ uitgezonden. De titel van het programma mag je uiteraard met een grote korrel zout nemen, maar toch rijst de vraag: ben je écht zo slim als je goed scoort op deze quiz? Of betekent het veeleer dat je de juiste weetjes hebt opgeslagen? Expert hoogbegaafdheid Tessa Kieboom legt uit wat de quiz zegt over je intelligentie en of je jezelf door training slimmer kan maken. “Dit kenmerk is meer aanwezig bij mensen naarmate hun intelligentie toeneemt.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.