Roxanne Wellens.
Volledig scherm
PREMIUM
Roxanne Wellens. © Greetje Van Buggenhout

Toen ze zeventien was liet Roxanne haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. “Maar nu weet ik dat er in imperfectie wel schoonheid schuilt”

“Omdat ze zo zwaar waren, had ik op mijn zestiende al hangborsten. De ene hing ook nog eens lager dan de andere. En mijn tepels, die vond ik veel te groot.” Roxanne Wellens (23) liet zes jaar geleden haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. Een zware, maar belangrijke operatie om zich weer beter in haar vel te voelen. Vandaag kijkt Roxanne met andere ogen naar de ingreep die ze als 17-jarige onderging. “Soms vraag ik me af of ik mijn lichaam heb afgewezen.” Plastisch chirurg Jan Vermeylen licht toe of zo’n operatie op jonge leeftijd wel zin heeft.

 1. “Jarenlang voelde ik me minder vrouw.” Sofie heeft inwaarts gekeerde tepels
  PREMIUM

  “Jarenlang voelde ik me minder vrouw.” Sofie heeft inwaarts gekeerde tepels

  Sofie* (39) heeft inwaarts gekeerde tepels, iets waar ze jarenlang mee worstelde. “Toen ik vijftien was, tipte de huisarts me om af en toe buiten in de koude te gaan staan, of er met ijsblokjes over te wrijven. Maar dat hielp niet.” Sofie was dan ook euforisch toen haar gynaecoloog haar als prille dertiger voorstelde om haar tepels naar buiten te brengen. Tevergeefs, bleek nadien. “De verpleegster vroeg me zelfs verwonderd of hij dat écht beloofd had.”
 2. Kust kampt met kwallenplaag: wat moet je doen als je gebeten bent? En wat helpt tegen de pijn?
  PREMIUM

  Kust kampt met kwallen­plaag: wat moet je doen als je gebeten bent? En wat helpt tegen de pijn?

  Wie de voorbije weken ging zonnen en zwemmen aan het Noordzeestrand, zal het niet zijn ontgaan: onze kust kampt met een heuse kwallenplaag. Hoe komt dat? Zijn ‘onze’ kwallen gevaarlijk? En wat moet je doen bij een kwallenbeet? Natuurpuntexpert Hans De Blauwe en dermatoloog Thomas Maselis vertellen je er alles over. “Het gebeurt zelden, maar een beet kan in principe verlamming veroorzaken en zelfs dodelijk zijn.”
 3. “Toen ik ze niet meer kon verstoppen, kwam ik met mijn transitie naar buiten.” Transvrouw Sarah over haar kersverse B-cup
  PREMIUM

  “Toen ik ze niet meer kon verstoppen, kwam ik met mijn transitie naar buiten.” Transvrouw Sarah over haar kersverse B-cup

  “Mijn borsten zijn mijn pronkstukken. De vrouwelijkheid die altijd al in mij zat, is nu ook fysiek tot uiting gekomen.” Sarah Vynck (58) outte zich vorig jaar als transvrouw, na een lange, zware en vooral moedige zoektocht naar zichzelf. Dankzij hormonentherapie ging ze in een vijftal maanden van geen borsten naar cupmaat 85B. Sarah is daar niet alleen erg trots op, door haar groeiende boezem trok ze ook definitief de streep onder 57 jaar man-zijn. “Pas toen ik mijn borsten niet meer kon verstoppen, kwam ik met mijn transitie naar buiten.”
 1. Hoe krijg je je woning toch koel? “Plaats nooit aluminiumfolie achter je raam. Door de warmte kan het glas breken”
  PREMIUM

  Hoe krijg je je woning toch koel? “Plaats nooit aluminium­fo­lie achter je raam. Door de warmte kan het glas breken”

  Ramen dicht of net open? Hoe hou je het zonlicht buiten? En wat met ventilatoren en airconditioning? Ook wie thuis werkt, zal tijdens deze hittegolf naarstig op zoek gaan naar manieren om zo productief mogelijk te blijven. Hoogleraar bouwfysica Bert Blocken (KU Leuven, TU Eindhoven) en Geert Vermeir van SD Worx vertellen ons wat je zelf kan doen om je huis zo koel als mogelijk te houden, en welke regels gelden voor telewerkers.