Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Theedrinkers leven langer én gezonder

Theeleuten wereldwijd kunnen zichzelf op de borst kloppen. Hun favoriete drankje heeft een heilzame werking en is mogelijks het geheim voor een lang én gezond leven. “Belangrijke nuance: het gaat alleen om thee gemaakt van de theeplant.” 

8 reacties

 • hugo wouters

  1 jaar geleden
  Net gelezen in HLN, thee of gene thee, de huidige jonge generatie heeft een levensverwachting tot 135 jaar. Denk eerder dat er veel wetenschappers op de dool zijn. Ook de klimaat wetenschappers. In Alaska, Canada en de US is het stevig winter, en in Australië is het te warm en dwazerikken steken daar de bossen in brand, met alle gevolgen vandien.
 • Edwige Spiegel

  1 jaar geleden
  Dan zou de gemiddelde levensverwachting het allerhoogst moeten zijn in de UK, want zijn daar allemaal theedrinkers. Geloof er niks van, de zoveelste dagelijkse blablabla
 • HUGO LEFEBURE

  1 jaar geleden
  noem kruidenaftreksels : infusies. en bewaar het woord thee voor voor de theeplant.
 • Mike Depoorter

  1 jaar geleden
  Het is me niet duidelijk - gaat dit artikel over mensen die thee drinken vs mensen die geen thee drinken? Of over theedrinkers vs koffiedrinkers? Zelf drink ik namelijk geen van beiden - ga ik dan ook 15 maanden minder lang leven?
 • Bart Schellens

  1 jaar geleden
  Komt door de levensstijl. Iemand die thee drinkt leeft over het algemeen gewoon gezonder.
 1. Waarom komt dat buikje pas na je 30ste en hoe krijg je het weg? Lieven Maesschalck geeft advies
  PREMIUM
  61

  Waarom komt dat buikje pas na je 30ste en hoe krijg je het weg? Lieven Maesschal­ck geeft advies

  Als je gaat bewegen en gezonder eten duurt het even voor je echt resultaat ziet, maar de geduldigen onder ons worden beloond. Alleen: dat buikje gaat maar niet weg. En hoe zit het met die love handles, de vetophoping op je heupen? Nu de zomer steeds dichterbij komt en we al van de eerste mooie lentedagen mogen genieten, geven topkinesist Lieven Maesschalck en zijn team advies over hoe je ook rond je probleemzones gewicht verliest.
 2. “Het duurt 4 weken voor je handen weer herstellen”: tips van de dermatoloog om te voorkomen dat alcoholgel je huid uitdroogt
  PREMIUM

  “Het duurt 4 weken voor je handen weer herstellen”: tips van de dermato­loog om te voorkomen dat alcoholgel je huid uitdroogt

  Geen trendwatcher die begin 2020 had durven voorspellen dat het meest trendy product van het voorbije jaar handgel zou worden. Maar hoe draag je zorg voor je handen wanneer desinfecteergel hoogtij viert? Tijd om je linker en rechter wat liefde te geven met deze beautyproducten en tips van apothekeres Inge Louf en dermatologe Ingrid van Riet. “Gebruik alcoholgel alleen als het echt noodzakelijk is.”
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment