Volledig scherm
PREMIUM
© Carline Vandercruyssen

Sven Ornelis tipt zijn favoriete wandelapps: “Ontdek gratis routes in heel Vlaanderen”

Heeft de wandelmicrobe jou ook al goed te pakken? Als je deelneemt aan de Wandel 100 Kilometer-challenge met radiomaker Sven Ornelis, kan je vast wel wat inspiratie voor toffe wandelroutes gebruiken. De volgende apps zijn dan een echte aanrader.  

 1. “Coke doet je hart in overdrive schakelen en is een bloedvatwurger": experts waarschuwen voor toenemend druggebruik tijdens coronacrisis
  PREMIUM

  “Coke doet je hart in overdrive schakelen en is een bloedvat­wur­ger": experts waarschu­wen voor toenemend drugge­bruik tijdens coronacri­sis

  Regelmatig een lijntje cocaïne? Het is voor heel wat landgenoten een bitterzoete zonde. En dat lijkt tijdens de coronacrisis niet veranderd te zijn. Integendeel, uit een nieuw rapport blijkt dat bijna een kwart van de gebruikers nu zelfs méér drugs gebruikt dan voor de uitbraak van Covid-19. Of dat kwaad kan, zo nu en dan? Reken maar. “Coke gebruiken is als vol gas geven terwijl je de brandstofleiding dichtknijpt.”
 2. Sportarts en Tom Boonen bespreken effect van fietsen op je lichaam: “Minder belastend voor wie kilo’s wil verliezen”
  PREMIUM

  Sportarts en Tom Boonen bespreken effect van fietsen op je lichaam: “Minder belastend voor wie kilo’s wil verliezen”

  Worden je longen echt sterker als je vaak gaat fietsen? Helpt het tegen artrose en diabetes? Tom Boonen is er alvast van overtuigd dat fietsen sowieso goed is voor je humeur. “’s Avonds fietsen helpt me wanneer mijn hoofd vol chaos en ongeordende ideeën zit”, laat de wielerkampioen optekenen. Maar is daar ook wetenschappelijk bewijs voor? Wij legden deze vragen en vaststellingen voor aan sportarts Luk Buyse.