Foto door Mitchel Lensink via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Mitchel Lensink via Unsplash

“Succes tweede editie Tournée Minérale wijst op een maatschappij in verandering”

De tweede editie van Tournée Minérale zit er na vanavond op. De meer dan 100.000 deelnemers kunnen kortom weer proosten met een glaasje bubbels mét alcohol in, of net niet. “Sommigen deden het vorig jaar af als een gimmick of een hype. Maar de blijvende belangstelling en de groeiende aandacht voor niet-alcoholische alternatieven in horeca en handel wijzen op een maatschappij in verandering,” klinkt het bij de organisatoren.

20 reacties

 • Magda Mertens

  4 jaar geleden
  Ik let een heel jaar op wat ik drink, ik ben een verantwoordelijk persoon, ik doe niet mee aan hypes. En al helemaal niet als die hype inhoud dat ik mij nu beter moet voelen dan een drinker, soms een maand niks en soms in een weekend een heel fles whisky. want als ik drink drink ik en anders drink ik niet. En neen ik heb geen geloof nodig om regels op te leggen die de gelovige zelf niet volhouden. dat is hypocriet.
 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Alcohol zou de uitzondering moeten zijn, niet de regel. Ik hou van mijn lever dus is alcohol voor mij een exclusiviteit. Ik hou ook van uw kinderen op straat en dus drink ik niet (tenzij ik thuis blijf).
 • Gudo Courtois

  4 jaar geleden
  Belachelijk, ik drink alcohol of ik drink geen alcohol wanneer ik wil en niet omdat het ‘de maand , of dag van ‘ is.
 • Mario Bocque

  4 jaar geleden
  En nu een maand "Tournée zonder betalingen "! Dat is goed voor de portemonnee !
 • Ralph Camberlin

  4 jaar geleden
  Je hoort dan op de radio van BV's en niet BV's dat ze het hebben gehaald en dat ze daar trots op zijn. Dan stel ik mij de vraag of die dan bijna dagelijks aan de alcohol zitten? Ik drink enkel in de zomer eens een pintje of cocktail en enkel in he week-end, de andere seizoenen enkel eens met een feestdag of verjaardag.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Moeite met inslapen? Wie zich houdt aan de poepsimpele 10-3-2-1-0-formule slaapt als een roosje

  Moeite met inslapen? Wie zich houdt aan de poepsimpe­le 10-3-2-1-0-formule slaapt als een roosje

  Liggen de nachten dat je probleemloos als een baby indommelde ver achter jou? Heb jij ‘cognitive reshuffling' en de ‘4-7-8-techniek’ al uitgeprobeerd zonder succes? Misschien moet je dan deze snuggere tip van een Amerikaanse dokter uittesten. Zij deelt een formule die je helpt om je slaapkwaliteit optimaliseren. Spoiler: het geheim voor een goede nachtrust zit volgens haar niet in de manier waarop je in bed kruipt, maar begint al bij hoe je je dag spendeert.