Unsplash/NINA
Volledig scherm
© Unsplash/NINA

Studie brengt het gebruik van anticonceptiemiddelen wereldwijd in kaart (en het populairste middel zal je waarschijnlijk verbazen)

Er zijn heel wat verschillende manieren om zwangerschappen te voorkomen. Of je nu gaat voor sterilisatie, het klassieke condoom, een spiraal of de pil, dat hangt allemaal af van waar je woont. Dat blijkt uit een nieuwe studie van gezondheids- en schoonheidswinkel Superdrug. Zij brachten de verschillende manieren om zwangerschappen te voorkomen wereldwijd in kaart. 

 1. BV’s gaan naakt op cover van Story: “Vrienden zeiden: doe dit toch niet”
  Play
  Showbits

  BV’s gaan naakt op cover van Story: “Vrienden zeiden: doe dit toch niet”

  Ligt er vandaag een nieuw blootblad in de krantenwinkel? Zo lijkt het wel, maar het is Story dat uitpakt met drie poedelnaakte BV’s op de cover. Niemand minder dan Kristof Goffin (Dertigers), zangeres Loredana (2Fabiola) en ex-miss en kersverse mama Joke Van de Velde gaan uit de kleren. Aanleiding is het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ waarin Dina Tersago en Andy Peelman onderzoek voeren naar de nieuwe preutsheid in Vlaanderen. Dina gaat voor het programma ook naakt. Ook nu krijgen de BV’s veel reacties, vertellen ze aan Desna en Jarne. “Doe dat toch niet, raadden familie en vrienden mij aan”, vertelt Kristof Goffin in een nieuwe ‘Showbits’.
 2. Vrouwen zijn massaal ‘pilmoe’, wat zijn de alternatieven en werken die even goed?
  PREMIUM

  Vrouwen zijn massaal ‘pilmoe’, wat zijn de alternatie­ven en werken die even goed?

  De komst van de anticonceptiepil betekende in de jaren zestig een echte seksuele bevrijding voor vrouwen, maar hun dochters willen er een halve eeuw later net bevrijd van worden. De pil verliest de laatste jaren wereldwijd terrein, en ook in België daalde het gebruik met 8 procent tussen 2004 en 2015. Vrouwen lezen online meer over de risico’s en bijwerkingen en zijn het beu om kunstmatige hormonen te slikken. Maar wat zijn de alternatieven en zijn die wel even betrouwbaar? Wij zochten het uit.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Amerika keurt het hormoonloze Natural Cycles goed als anticonceptiemiddel. Hoe werkt het en is het veilig?
  PREMIUM

  Amerika keurt het hormoonlo­ze Natural Cycles goed als anticoncep­tie­mid­del. Hoe werkt het en is het veilig?

  De applicatie Natural Cycles toont je wanneer je onbeschermd seks kan hebben door je cyclus in kaart te brengen. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de app officieel goedgekeurd als anticonceptiemiddel. Afgelopen jaar werd hij ook al gecertificeerd in Europa, maar het is de eerste keer ooit dat een app zichzelf als medisch hulpmiddel mag adverteren in de Verenigde Staten. Hoe werkt die anticonceptiemethode precies, en is hij wel betrouwbaar? Professor Hendrik Cammu: “Hangt af van hoe gedisciplineerd je bent.”