UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

"Stilstaan is achteruitgaan": beweging als hulpmiddel bij kanker

Recent verscheen een artikel over het advies van het federaal Kenniscentrum voor Gezondheidszorg (KCE) om als kankerpatiënt in behandeling je lichaamsbeweging niet te staken. Ook Stichting tegen Kanker ondersteunt deze bevindingen met een bewegingsprogramma specifiek gericht op mensen met kanker, getiteld Rekanto. Deze zomer nam Geena Lisa trots het meterschap van dit iniatief op zich.

 1. Voorspeld: minder kankerdoden tegen 2030
  Gezond leven

  Voorspeld: minder kankerdo­den tegen 2030

  Kanker lijkt alsmaar vaker voor te komen: iedereen kent minstens iemand die het heeft gehad, of zijn zelf slachtoffer geworden. Toch wordt voor de relatief nabije toekomst (2030) een daling voorspeld in het aantal kankerdoden en wel met maar liefst 17 procent. Waarom? Omdat er minder wordt gerookt, de diagnose sneller wordt gesteld en de bestaande behandelingen effectiever worden. Toch is het niet allemaal goed nieuws, voor drie kankers wordt een stijging voorspeld: leverkanker, mondkanker en huidkanker.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Kat Kerkhofs is het nieuwe gezicht van de Roze Mars tegen borstkanker. “Vriendinnen van me vonden al een knobbeltje in hun borst”

  Kat Kerkhofs is het nieuwe gezicht van de Roze Mars tegen borstkan­ker. “Vriendin­nen van me vonden al een knobbeltje in hun borst”

  Oktober is de internationale borstkankermaand, en daarom het perfecte moment voor een nieuwe Roze Mars van Pink Ribbon. Tv-maakster Kat Kerkhofs (33) is dit keer het boegbeeld: zij belooft elke dag mee 10.000 stappen te zetten voor het goede doel. Met ouder worden voelt ze namelijk dat borstkanker een steeds-minder-ver-van-haar-bedshow wordt. “Toen mijn meter het kreeg, de gezondste vrouw die ik ken, besefte ik: het kan iedereen overkomen”