thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

"Stevig wandelen verbrandt meer vet dan lopen"

Ben je wel goed bezig, als je spierpijn hebt na een training? Ga je best ’s morgens of ’s avonds lopen? En wat is nu het meest efficiënt: wandelen of joggen? Er bestaan nogal wat misverstanden over sport, maar die helpt Lieven Maesschalck aan de hand van tien prangende sportvragen graag de wereld uit.

13 reacties

 • jan van reeth

  3 jaar geleden
  of je loopt of stapt: voor 5km verbrandt je exact evenveel Kcalorieën... uiteraard verbrandt je die sneller bij lopen dan bij stappen, maar dat kan mij persoonlijk niets schelen: ik geniet ondertussen.
 • MYRTHE PASS

  3 jaar geleden
  Waar zijn de acht andere puntjes?
 • sophie lemmens

  3 jaar geleden
  Mijn benen trillen soms zelfs als ik gewoon op een stoel zit met men tenen aan de grond en dan doe ik geen inspanning hoor. Geen idee wat dat trillen dan juist is op die moment, maar het is oncontroleerbaar. En amai, 8u/uur is stevig stappen of een trage jogger?? Dan ben ik al de benen van onder men lijf aan het lopen. Maar ja, ik heb dan ook maar hele korte beentjes :p
 • Gerard coteur

  3 jaar geleden
  Doe vooral wat je graag doet! 8 jaar geleden moest ik elke dag minstens 3kwartier lopen of ik functioneerde niet goed. Nu geniet ik van wandelingen. Rustig wat muziek luisteren en met de hond wandelen. Hier in de buurt of in een bos of zoals in het weekend op het strand. Zalig gewoon! Je moet doen waar je je goed bij voelt en wat je zelf ziet vol te houden. Succes!
 • Mario Tersago

  3 jaar geleden
  Alles hangt af van uw algemene spierontwikkeling en conditie alsook de frequentie en intensie van uw inspanningen. Dus zeer relatief. Ik beweeg elke dag minstens een uur redelijke intensiteit, dus ik zou meer baat hebben bij het wandelen en liefst vlak na de inspanning. Joggen zou mijn spieraanmaak belemmeren en meer kapot doen dan lief is. Wandelen is het minst schadelijke, meer verbranden is relatief.
 1. Is een goedkoop potje vaseline het nieuwe it-product in beautyland? Beautyredactrice Sophie doet de test

  Is een goedkoop potje vaseline het nieuwe it-pro­duct in beautyland? Beautyre­dac­tri­ce Sophie doet de test

  Je huid verzorgen met vaseline in plaats van met een dure nachtcrème? Een prima idee volgens TikTok, waar ‘slugging’ - je huid insmeren met een laagje vaseline voor het slapengaan - razend populair is. Volgens mijn portefeuille ook, want met amper 3 euro voor een grote pot is het zonder twijfel het goedkoopste wondermiddel in mijn beautykast. Maar werkt het echt? Beautyredactrice Sophie deed de test: “Een huid die gehydrateerd is, weerkaatst het licht beter. Daardoor krijg je een mooie glow. Klinkt fantastisch.”