Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Snuit jij je neus wel goed? Wie het op de verkeerde manier doet, maakt verkoudheid net erger

December komt dichterbij, en dat betekent dat de het tijdperk van de snotteraars weer is aangebroken. Hallo, verkoudheid. Voor je meteen een jaarvoorraad zakdoeken inslaat, leer je best eerst hoe je je neus nu eigenlijk moet snuiten. Want blijkbaar is dat toch niet zo vanzelfsprekend als gedacht.

2 reacties

 • De Waen Luc

  4 jaar geleden
  zacht spoelen met lauw gezout water (rubber peer of pippet..),, nog steeds het beste, en je hebt die chemische troep niet nodig...maakt de neus vrij, en desinfecteert.
 • TasmanianDevil

  4 jaar geleden
  Het beste is ophalen en uitspuwen!
 1. Vrouwen met endometriose krijgen gemiddeld na 8 (!) jaar hun diagnose. “Ze krijgen nog vaak te horen dat ‘ze zich niet moeten aanstellen’”
  Play

  Vrouwen met endometrio­se krijgen gemiddeld na 8 (!) jaar hun diagnose. “Ze krijgen nog vaak te horen dat ‘ze zich niet moeten aanstellen’”

  Een op de tien vrouwen krijgt te maken met endometriose, maar velen hebben er nog nooit van gehoord. Meer zelfs: het duurt wereldwijd maar liefst gemiddeld acht jaar voor de juiste diagnose wordt gesteld. Het verzorgingsmerk Intimina pakt daarom uit met een pakkende sensibiliseringscampagne. Endometriosechirurg prof. dr. Carla Tomassetti geeft duiding bij de aandoening. “We moeten alert zijn voor jonge vrouwen die tijdens hun menstruatie veel pijnstillers moeten nemen.”