Sportkleding van de toekomst heeft een chip waarmee je bijhoudt hoeveel kilocalorie is verbrand tijdens het sporten
Volledig scherm
Sportkleding van de toekomst heeft een chip waarmee je bijhoudt hoeveel kilocalorie is verbrand tijdens het sporten © reuters

Slimme sportkleding houdt bij of je genoeg gezweet hebt

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas afgelopen week werd een aantal nieuwe sportgadgets getoond. Zoals de loopbroek Lumo Run die je tempo bijhoudt of zonnebril Radar Pace die tijdens je work-out precies vertelt wat je moet doen. De markt van de 'sport wearables' is nog lang niet verzadigd: de komende jaren wordt vooral ingezet op de slimme sportschoen.

  1. Studie brengt het gebruik van anticonceptiemiddelen wereldwijd in kaart (en het populairste middel zal je waarschijnlijk verbazen)

    Studie brengt het gebruik van anticoncep­tie­mid­de­len wereldwijd in kaart (en het populair­ste middel zal je waarschijn­lijk verbazen)

    Er zijn heel wat verschillende manieren om zwangerschappen te voorkomen. Of je nu gaat voor sterilisatie, het klassieke condoom, een spiraal of de pil, dat hangt allemaal af van waar je woont. Dat blijkt uit een nieuwe studie van gezondheids- en schoonheidswinkel Superdrug. Zij brachten de verschillende manieren om zwangerschappen te voorkomen wereldwijd in kaart.
  2. Kat Kerkhofs is het nieuwe gezicht van de Roze Mars tegen borstkanker. “Vriendinnen van me vonden al een knobbeltje in hun borst”

    Kat Kerkhofs is het nieuwe gezicht van de Roze Mars tegen borstkan­ker. “Vriendin­nen van me vonden al een knobbeltje in hun borst”

    Oktober is de internationale borstkankermaand, en daarom het perfecte moment voor een nieuwe Roze Mars van Pink Ribbon. Tv-maakster Kat Kerkhofs (33) is dit keer het boegbeeld: zij belooft elke dag mee 10.000 stappen te zetten voor het goede doel. Met ouder worden voelt ze namelijk dat borstkanker een steeds-minder-ver-van-haar-bedshow wordt. “Toen mijn meter het kreeg, de gezondste vrouw die ik ken, besefte ik: het kan iedereen overkomen”