Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Slaaptekort ook slecht voor sperma

Slaapproblemen kunnen niet alleen tot tal van gezondheidsproblemen leiden, het vermindert ook drastisch het aantal zaadcellen bij jongere mannen, daarvoor waarschuwt een studie uitgevoerd in Denemarken.

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Wat een kilt kan doen voor je seksleven

  Wat een kilt kan doen voor je seksleven

  De voorbije 50 jaar is de kwaliteit van het mannelijk sperma er wereldwijd sterk op achteruitgegaan. Hoewel de precieze oorzaken nog een mysterie blijven, zijn onderzoekers het erover eens dat strakke kledij en gebrek aan verluchting bijdragen tot het kwaliteitsverlies. Uit een nieuwe Schotse studie blijkt nu dat mannen het ideale klimaat voor een levendige spermaproductie kunnen creëren door een kilt te dragen op de traditionele (lees: onderboekloze) manier.