Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

‘Run, run, run as fast as you can’: grootschalige studie toont aan hoe muziek je sportprestaties verbetert

Kan het verbeteren van je sportprestaties zo simpel zijn als je koptelefoon opzetten en naar je favoriete deuntjes luisteren terwijl je traint? Volgens een nieuw onderzoek van de universiteit van Zuid-Queensland alvast wel. En het zou je prestaties zelfs op meerdere manieren bevorderen.

 1. Nieuwe Adidas-campagne wil fitnessindustrie inclusiever maken: “Het is een giftige omgeving die vrouwen onzeker maakt”

  Nieuwe Adi­das-campagne wil fitnessin­du­strie inclusie­ver maken: “Het is een giftige omgeving die vrouwen onzeker maakt”

  Langzaam maar zeker weet de fitnessindustrie zich uit haar spandex keurslijf van maatje 34 te wurmen. Voorloper is sportmerk Adidas, dat in hun gloednieuwe ‘Watch Us Move’-campagne vrouwen met alle vormen en maten in de spotlights zet. Bodypositive yoga-activiste Jessamyn Stanley is een van de gezichten. In een industrie die zo vetfobisch is, is meer inclusiviteit broodnodig, zegt ze. “Je krijgt het gevoel dat je er op een bepaalde manier moet uitzien om aan sport te mogen doen.”
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen