Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Roken mensen minder als het pakje merkloos is?

Weg met de logo’s en karakteristieke lettertypen. Vanaf 1 januari 2020 mogen sigaretten in België alleen nog verkocht worden in neutrale groenbruine verpakking met afschrikwekkende foto. Dat is althans het plan. Tabaksreus British American Tobacco vecht de regeringsbeslissing aan bij de Raad van State. “Er is geen enkele wetenschappelijke studie die bewijst dat door neutrale pakjes mensen minder zouden roken”, zegt een woordvoerder in De Standaard. Klopt dat?

19 reacties

 • Carl Van der Cruyssen

  1 jaar geleden
  Niets zo gemakkelijk als stoppen met roken. Zelf al tientallen keer gelukt.
 • Johannes Smikkelson

  1 jaar geleden
  Heb jaren gerookt. Heb op een gegeven moment bet meer gerookt toen ze afbeeldingeb op de pakjes zetten want ik wou ze allemaal verzamelen...
 • Jan Van Gent

  1 jaar geleden
  Altijd moeten ze van alles uithalen op de mensen te verbieden bepaalde zaken te doen . Als iemand ‘verslaafd’ is dan maakt het niet veel uit of het pakje nu vol doodskoppen staat, de inhoud is wat telt en wat vooral telt is wat de staat incasseert aan tax want waarom mag er nog in de auto worden gerookt denk toch iets gevaarlijker dan uw gsm in uw hand te houden . Moest je weten hoeveel geld er in brand wordt gestoken op weg naar het werk ... al die inkomsten verliezen zeker ?? Achterbaks !
 • Nick Lersberghe

  1 jaar geleden
  De bedoeling is niet per se dat mensen gaan stoppen met roken maar dat er geen mensen meer beginnen. Eenmaal je verslaaft bent, maakt het pakje niks meer uit. Mensen die nu al roken zullen uiteindelijk wel stoppen, al dan niet in goede gezondheid. Als er niemand bijkomt, zal het probleem zichzelf oplossen.
 • Jane Doe

  1 jaar geleden
  Hahahah, serieus niet beste hypocriete overheid. Velen rollen hun sigaretten zelf. Alsof een heroïneverslaafde er naar kijkt welk merk. Beseffen mensen hoe verslavend dit is. Klagen en tegelijk zieke mensen beroven via BTW. Wil je de overheid en de rest van de hypocrieten kloten, stop met roken. En ja, je kan stoppen zonder al die poespas van tabakologen, en je bent niet verplicht af te bouwen. Korte pijn gaat ook, spreek uit ervaring.
 1. Dermatoloog van Beyoncé onthult de juiste volgorde om je huidverzorgingsproducten aan te brengen

  Dermato­loog van Beyoncé onthult de juiste volgorde om je huidverzor­gings­pro­duc­ten aan te brengen

  Je gelaat verzorgen? Daar komt tegenwoordig meer bij kijken dan wassen met water en een crèmepje smeren. Reiniger, toner, dagcrème, serum, olie, zonnecrème: onze badkamerkast is goed gevuld. Maar die dingen zomaar op je gezicht kwakken, doe je beter niet. “Voor het beste resultaat moet je die producten in de juiste volgorde aanbrengen”, dixit dr. Harold Lancer, de dermatoloog van Beyoncé.
 2. 1 op de 10 krijgt ooit reuma. “Het begint vaak sluimerend”: wat zijn de symptomen? En wie wordt het vaakst getroffen?
  PREMIUM

  1 op de 10 krijgt ooit reuma. “Het begint vaak sluimerend”: wat zijn de symptomen? En wie wordt het vaakst getroffen?

  Reumamedicijnen zouden de overlevingskansen van coronapatiënten verbeteren, maar klopt dat ook? Dokter Valérie Lambrecht, diensthoofd Reumatologie van het AZ Maria Middelares in Gent licht toe én vertelt alles wat je moet weten over het gezondheidsprobleem waarmee maar liefst 10% van de Belgen ooit geconfronteerd wordt. “Ook kinderen kunnen getroffen worden door reuma en zonder ingrijpen wordt de pijn alleen maar erger.”
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech