THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Roken is gevaarlijker voor mannen dan voor vrouwen

kankerMannen die roken hebben meer kans om een vorm van kanker te ontwikkelen dan vrouwen. Dit zou te maken hebben met de manier waarop roken de hoeveelheid Y-chromosomen in het mannelijk bloed aantast. Dat onthult een studie aan de Universiteit van Uppsala.

 1. Kanker oorzaak van één overlijden op vier in België in 2011

  Kanker oorzaak van één overlijden op vier in België in 2011

  Kanker was in 2011 de doodsoorzaak bij 27.639 mensen in België en daarmee verantwoordelijk voor ruim een kwart (26,5 procent) van de sterfgevallen. Dit blijkt uit de jongste cijfers van Eurostat, de Europese dienst voor statistiek. Longkanker kwam het vaakst voor onder de Belgische bevolking. Op Europees niveau veroorzaakte kanker in 2011 de dood van 1,281 miljoen mensen (26,3 procent van de sterfgevallen) in de 28 lidstaten.
 2. Dit is waar we aan doodgaan: check voor uw leeftijd de belangrijkste doodsoorzaak
  Gezondheid

  Dit is waar we aan doodgaan: check voor uw leeftijd de belangrijk­ste doodsoor­zaak

  Uit nieuwe cijfers die Jo Vandeurzen, Vlaams minister voor Welzijn gisteren heeft voorgesteld blijkt dat er in 2012 in totaal 60.335 inwoners stierven in het Vlaams Gewest. Het hoogste aantal in 15 jaar. Van die sterfgevallen blijken steeds minder mensen te overlijden aan kanker en hart- en vaatziekten. Zelfdoding, borst- en longkanker blijven wel de belangrijkste doodsoorzaken voor mensen onder de 65 jaar.