photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Rode wijn is écht het beste medicijn

Reden om te toosten: drank is het beste medicijn. Dat zegt niet één of andere brouwer of wijnboer met een neus voor zaken, maar een nuchtere Britse wetenschapsjournalist. Tony Edwards werkte zich door liefst 500.000 papers over alcohol en destilleerde daar een boek uit, 'The Good News About Booze'. Vooral rode wijn blijkt een wonderdrank, maar ook witte wijn, bier en sterkedrank zijn efficiënte geneesmiddelen. "Artsen die aan geen enkele patiënt drank voorschrijven, moeten worden aangeklaagd voor medische nalatigheid", luidt het stellig. Vóór u een heel vat laat aanrukken: ook Edwards benadrukt dat té veel alcohol nefast is.

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. Van shampoo bars tot scrubs van rijstkorrels: watervrije beauty is in trek, maar is het ook beter voor je huid en het milieu?

  Van shampoo bars tot scrubs van rijstkor­rels: watervrije beauty is in trek, maar is het ook beter voor je huid en het milieu?

  “Watervrij gaan in de badkamer zou weleens de ecologische verandering kunnen zijn die we allemaal moeten maken” schrijft de Britse Vogue. Inderdaad, tegen 2025 krijgt twee derde van de bevolking te maken met waterschaarste en ons ­beautyritueel kan daar een belangrijke rol in spelen. Omdat het vandaag Wereldwaterdag is, dompelen we ons onder in de wereld van de watervrije beauty. Is het echt beter voor het milieu? En heeft je huid er ook baat bij? Onze beautyjournalist Sophie zoekt het uit en vraagt raad aan wetenschapster Barbara Geusens.
 1. “Pieker niet over obstakels, richt je op wat je wil”: psychotherapeut geeft advies om je geluksgevoel, zelfs in coronatijden, te vergroten
  PREMIUM

  “Pieker niet over obstakels, richt je op wat je wil”: psychothe­ra­peut geeft advies om je geluksge­voel, zelfs in coronatij­den, te vergroten

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: coach en psychotherapeut Joost Vanhove (61). Na 25 jaar onderzoek is hij erin geslaagd antwoord te geven op de vraag: hoe doe je dat precies, gelukkig zijn? En als je het niet bent, hoe kan je het dan worden? Maak vandaag, op de Internationale Dag van het Geluk, kennis met de Geluksmeter. “Geluk moet je niet te nadrukkelijk najagen. Het kan vluchtig zijn en momentaan.”
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt