Getty images/Herman Deypere
Volledig scherm
PREMIUM
Getty images/Herman Deypere © Getty Images/Herman Depyere

Rod Stewart roept mannen op om meer te leren over de menopauze. Expert: “Ook op werkvloer nood aan voordrachten over overgang”

“Penny was niet meer de vrouw met wie ik trouwde.” Met die zin lanceerde Sir Rod Stewart (76) zijn oproep naar mannen om zich meer te informeren over de menopauze. Want de menopauzekennis van de man blijkt in het algemeen nog altijd een donker gat te zijn. Dat bevestigt ook menopauze-expert en gynaecoloog, prof. dr. Herman Depypere. “Ook op de werkvloer is het belangrijk dat er voordrachten worden gegeven over de menopauze.”

  1. “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaecoloog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?
    PREMIUM

    “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaeco­loog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?

    “Ik zie me nog liggen op de onderzoekstafel, met mijn benen in de metalen beugels en onverwachtse tranen die in mijn ooghoeken prikten.” Een jaar geleden kreeg redactrice Liesbeth (30) de diagnose PCOS. Hoewel de aandoening minstens een op de tien vrouwen treft en een belangrijke oorzaak is van vruchtbaarheidsproblemen, is er maar weinig over bekend. Om klaarheid te scheppen, stelt ze gerichte vragen aan fertiliteitsexpert Guy Verhulst, en met experte Myriam Koning bespreekt ze hoe je met je voeding PCOS onder controle krijgt.