Links: de producten van Aldi. Rechts: skincare-expert Renée Van Laer.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: de producten van Aldi. Rechts: skincare-expert Renée Van Laer.

Redactrice Marie test spotgoedkope beautylijn van Aldi. “Ik verwacht addertjes onder het gras”

Supermarktketen Aldi staat bekend om haar scherpe prijzen, en ze heeft ook een eigen, betaalbare beautylijn. Maar zijn gezichtscrèmes van 2 euro wel te vertrouwen? Redactrice Marie test de producten uit en vraagt skincare-expert Renée Van Laer (31) om de ingrediëntenlijst te beoordelen. Ze legt ook uit waar je op moet letten bij het kopen van beautyproducten. “Deze alcoholsoorten vermijd je best.”

 1. Is collageen het beautygeheim van Jennifer Aniston? Een arts legt uit wat het is. “Je huid vertoont minder rimpels”
  PREMIUM

  Is collageen het beautyge­heim van Jennifer Aniston? Een arts legt uit wat het is. “Je huid vertoont minder rimpels”

  Jennifer Aniston is 53. Ze ziet er nochtans nog steeds 33 uit. Zit het collageenpoeder dat de actrice naar eigen zeggen al jaren gebruikt en promoot, daar voor iets tussen? Beautyredactrice Sophie vroeg aan onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie Jetske Ultee wat collageen precies doet, hoe het rimpels tegengaat en of het zijn iconische status waard is. “Vanaf eind twintig verliest je huid ongeveer 1 procent collageen per jaar.”
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 1. “Veel patiënten schoppen hun partner letterlijk het bed uit”: wat is het rusteloze-benensyndroom en wat kan je eraan doen?
  PREMIUM
  22

  “Veel patiënten schoppen hun partner letterlijk het bed uit”: wat is het rusteloze-benensyn­droom en wat kan je eraan doen?

  Alsof mieren onder je huid lopen, je elektrische schokjes krijgt of je benen in brand staan. Er zijn vele manieren om het rusteloze-benensyndroom (restless legs syndrome of RLS) te beschrijven, dat liefst 10 à 12 procent van de bevolking ’s nachts wakker zou houden. Wat is de oorzaak ervan en hoe kom je ervan af? Maak kennis met een weinig bekende aandoening, met soms verregaande gevolgen.