Links redactrice Marie, rechts detoxcoach Jacqueline Van Lieshout (foto door Merlijn Doomernik).
Volledig scherm
PREMIUM
Links redactrice Marie, rechts detoxcoach Jacqueline Van Lieshout (foto door Merlijn Doomernik).

Redactrice Marie drinkt veel nu de horeca weer open is. Ze interviewt een detoxcoach: “Je hebt als drinker geen besef van de voordelen van een alcoholvrij leven”

Nu we opnieuw op café mogen, genieten we - letterlijk - met volle teugen. Maar daar schuilt meer gevaar in dan we denken, of aan onszelf willen toegeven, zegt detoxcoach Jacqueline Van Lieshout. Vijf jaar geleden stopte ze met drinken en ze schreef er een bestseller over, getiteld ‘Ontwijnen’. Prediken wil ze niet, wel is het haar missie om mensen te informeren over de voordelen van een alcoholvrij leven. “Pas toen ik een aantal maanden gestopt was met drinken, besefte ik dat ik me in de business class van het leven bevond.” Redactrice Marie stelt haar de vragen waarmee ze zelf worstelt. 

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Muzikant Lewis Capaldi gaat Gilles de la Tourette te lijf met polsbandje: helpt dat? En wat houdt de ziekte precies in?
  PREMIUM

  Muzikant Lewis Capaldi gaat Gilles de la Tourette te lijf met polsbandje: helpt dat? En wat houdt de ziekte precies in?

  Ongecontroleerde tics door het syndroom van Gilles de la Tourette hinderen muzikant Lewis Capaldi bij het gitaar spelen en daarom draagt hij op het podium een speciaal polsbandje. Hoe lastig is de aandoening en hoe krijg je ze? En vooral, hoe kom je ervan af? We vroegen neuroloog Wim Vandenberghe (UZ Leuven) wat de aandoening inhoudt, en tonen met een filmpje hoe de polsband werkt. “De stereotiepe, onvrijwillige bewegingen of geluiden bij Tourette kunnen allerlei vormen aannemen.”