Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
Pexels © Pexels

Redactrice Marie denkt voortdurend dat ze een hartaanval krijgt. Hypochonder-expert: "Dokters niet willen geloven is zeer typerend”

TV-maker Pedro Elias is hypochonder, en denkt dus voortdurend ernstig ziek te zijn. Via zijn podcastreeks Patiënt Pedro probeert hij komaf te maken met dat doemdenken. Ook redactrice Marie kent dat gevoel: “Al meer dan vijftig keer ben ik er heilig van overtuigd geweest dat mijn hart het zou begeven.” Zij stelt gerichte vragen aan Theo Bouman, hoogleraar klinische psychologie én hypochonder-expert. “Wat veel mensen en behandelaars vergeten, is dat hypochondrie een probleem is dat niet alleen de persoon zelf treft. Ook familieleden en gezinnen gaan eronder gebukt.”

1 reactie

  • marc de muyer

    1 maand geleden
    Andersom is ook waar. Mijn moeder die nooit ziek was maar ineens met een verkoudheid zat die niet overging werd door de dokters wandelen gestuurd. Een dokter zei zelfs mevrouw u bent een grote komediant. Een jaar later is ze overleden aan longkanker. En nee ze rookte niet maar had met asbest gewerkt tien ze jong was.