Links: Kim Kardashian met haar 'vampire facial'. Rechts: foto ter illustratie van PRP-behandeling tegen haarverlies.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Kim Kardashian met haar 'vampire facial'. Rechts: foto ter illustratie van PRP-behandeling tegen haarverlies. © Instagram / Getty Images

Project plasma? De zin en onzin van bloed als beauty-ingrediënt: “Ik ben rood en lijk gestoken door muggen, maar de buren bevestigen dat ik er fris uitzie”

Schoonheid zit vanbinnen, en dat mag je anno 2021 letterlijk nemen. Want als we het wereldwijde web mogen geloven, herbergt ons lichaam dé sleutel tot een mooiere teint en volle haardos: ons bloedplasma. Denk maar aan de notoire ‘vampire facial’ van Kim Kardashian. Vaatchirurg Chris Cambré, dermatoloog Ilan Karavani en esthetisch arts Elisabet Haesevoets lichten toe hoe en of zulke ‘PRP-behandelingen’ werken, redactrices Anke en Liesbeth testen er elk een uit. “Wie mooi wil zijn moet lijden, denk ik terwijl ik op de behandelingstafel ligt.”

 1. Lizzy had last van vaginale droogte en urineverlies: “Dankzij het 'orgasme-shot' kan ik sneller klaarkomen”
  PREMIUM

  Lizzy had last van vaginale droogte en urinever­lies: “Dankzij het 'orgasme-shot' kan ik sneller klaarkomen”

  “Door mijn menopauze kreeg ik vaginale droogte. En seks was een verplicht nummertje: het deed zo veel pijn dat ik het liever wou mijden. Tot ik het O-shot probeerde.” Lizzy (52) liet haar eigen bloed injecteren in haar meest intieme delen en merkte hoe haar seksleven weer opflakkerde. Twee gynaecologen leggen uit hoe de behandeling precies werkt en of het écht de heilige graal is voor een spetterend orgasme.
 2. Meer dan 1 op 10 mensen met maagproblemen heeft deze bacterie: “Maar je kan die ook hebben en doorgeven zonder dat je het beseft”
  PREMIUM

  Meer dan 1 op 10 mensen met maagproble­men heeft deze bacterie: “Maar je kan die ook hebben en doorgeven zonder dat je het beseft”

  De helft van de wereldbevolking is, meestal zonder het te weten, drager van Helicobacter pylori, een maagbacterie die een maagzweer of in het slechtste geval maagkanker kan veroorzaken. Maar hoe raak je precies besmet? En is het mogelijk om dat te voorkomen? Prof. Danny De Looze van het UZ Gent schept duidelijkheid: “De bacterie kan niét in voedsel zitten, maar wordt doorgegeven van mens op mens.”