thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Probleemslaper Dominique (48) volgde online therapie tegen slapeloosheid: "Ik durfde eindelijk de heilige 8 uur slaap loslaten"

Als kind al werd de Nederlandse Dominique Prins (48) wakker van elke geluidje. Nog steeds slaapt ze erg slecht, dus ze besluit een online slaaptherapie te volgen. "Eén van de opdrachten is een wekker zetten om acht uur op zondag. Het voelt alsof ik de enige op de wereld ben die al wakker is."

3 reacties

 • Geert Vermuyten

  4 jaar geleden
  Moet je eens praten met mensen die hun hele actieve loopbaan,volcontinu (nacht ;vroege;late )shiften werken. Bioritme om zeep; + 30 jaar jetlag; geheugenverlies;concentratie stoornis;futloos;chronische vermoeidheid .....
 • Haesevoets Chris

  4 jaar geleden
  @Peter Buyck helaas krijgt niet iedereen die doorverwijzing
 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Slaapproblemen? Slaapkliniek! Neem ook geen medicatie zonder medisch advies. Wat voor mij werkt; is magnesium bij slapengaan (die ik aanvul met valeriaan en vitamineB).
 1. “Mijn voeten zien er wansmakelijk uit.” Caroline heeft in de zomer last van eczeem. Dermatoloog geeft oplossingen
  PREMIUM

  “Mijn voeten zien er wansmake­lijk uit.” Caroline heeft in de zomer last van eczeem. Dermato­loog geeft oplossin­gen

  “Ik lig aan het zwembad met voeten vol pleisters en wondjes. Ze zien ook nog eens rood. Dat is niet mooi.” Caroline (53) heeft eczeem op haar voeten. In gesloten schoenen waar ze ook in zweet, kan ze het krabben moeilijk laten. ‘Blaasjeseczeem' komt net iets meer op de handen dan op de voeten voor. Mensen die last hebben van eczeem elders op het lichaam lopen meer kans. Dermatoloog Griet Voet legt uit wat je precies kan doen. “De klachten kunnen plots optreden en er kunnen opstoten zijn.”
 2. Vinden muggen de ene mens écht lekkerder dan de andere?

  Vinden muggen de ene mens écht lekkerder dan de andere?

  Staat ‘zomer’ voor jou ook gelijk aan ‘krabben’? Wees gerust, je bent niet de enige. Maar waarom vinden muggen jou zo lekker, terwijl ze je partner met rust lijken te laten? En kan je jouw onbewuste verleidingstechnieken veranderen, zodat jij ook rustige zomernachten tegemoet gaat? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters neemt de mug en haar voorkeuren onder de loep. “Sommige bloedgroepen vallen beter in de smaak dan andere.”