De CBD-shop van Ian Thomas werd gesloten door de politie.
Volledig scherm
De CBD-shop van Ian Thomas werd gesloten door de politie. © Photo News / Getty

Politie sluit meteen CBD-shop van Ian Thomas. Maar wat is CBD-olie en (hoe) werkt het?

In Amerika doen ze het al langer: een paar druppels cannabis of CBD-olie voor het slapengaan, voor een belangrijke presentatie, of gewoon omdat het hip is. Ian Thomas is al grote fan, maar die zag de opening van zijn gloednieuwe Antwerpse legale cannabis pop-upshop volledig foutlopen toen de politie de winkel al meteen verzegelde. Maar wat is dat precies, legale cannabis? En vooral: wat doet het?

7 reacties

 • gabriel papanikitas

  2 jaar geleden
  En nu een dwangsom afdwingen als dit inderdaad onterecht was. Een gesloten winkel, zijn geen inkomsten voor de eigenaar.
 • Bart Kuse

  2 jaar geleden
  Gewoon alle cannabis legaliseren, dan hadden 10 agenten vandaag wel iets zinnig kunnen uitrichten en zouden we ook geen geld hoeven steken in overbetaalde controleurs en laboranten die al die producten moeten analyseren. Geld dat gebruikt kan worden om de drughulpverlening in België te verbeteren en om de belastingdruk voor iedereen te verlagen. Legalisatie is een goede zaak voor iedereen!
 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  We hebben de info van de toxicoloog niet goed gelezen blijkbaar... De plant maakt verschillende stofjes aan... sommige stofjes hebben een sterk verslavend effect met (blijvende) schade voor de gebruiker. Andere stofjes hebben dat effect niet of minder. En we mogen de patiënten toch beschermen tegen meer miserie toch?
 • Bart Diricx

  2 jaar geleden
  De legalisering van cannabis in België wordt al jaren tegengehouden door drinkende politiekers!Ons landje loopt massaal achter op andere landen!
 • De Waen Luc

  2 jaar geleden
  Niet bewezen bij epilepsie ?? Het verhaal DeBlock al vergeten ?' Er zijn duizenden ( ja echt ) studies door de jaren heen die duidelijk bewijzen dat deze plant zeer geneeskrachtig is tegen alle ontstekingen...en hallucinaties ?? please, wat een larie
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis