Volledig scherm
© getty images

Poetsen maar! Drie keer of meer per dag tandenpoetsen vermindert risico op hartfalen

Je tanden minstens drie keer per dag poetsen zou je risico op hartfalen kunnen verkleinen met meer dan 10%. Dat blijkt uit een grootschalige studie van Zuid-Koreaanse wetenschappers.

2 reacties

 • Frank Conijn

  1 jaar geleden
  Ik zou denken dat 1 maal per dag goed poetsen plus ragen/stoken/flossen, al naar gelang de ruimte tussen de tanden en kiezen, en het poetsen van de tong, net zo effectief is. In ieder geval heb ik daarmee al jarenlang een zeer goede tandvleesconditie volgens mijn tandarts.
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  En als ge de hele dag door poetst wordt ge 100 jaar.
 1. ‘Project jeansbroek’: redactrice Isabelle test de nieuwe afslankapp WW+. “Alles mogen blijven eten is de enige manier waarop ik dit volhoud”
  PREMIUM

  ‘Project jeansbroek’: redactrice Isabelle test de nieuwe afslankapp WW+. “Alles mogen blijven eten is de enige manier waarop ik dit volhoud”

  We testen bij NINA niet op dieren maar op de redactie. Chef Isabelle probeert wat minder gewicht in de schaal te leggen en test daarvoor de WW+-app uit, de app van Weight Watchers. Ze schrijft zich in voor ‘mijnWW+’, een op maat gemaakt programma van zes maanden, krijgt een gepersonaliseerd, gezonder eetplan en verkent de wereld van SmartPoints, ZeroPoints en FitPoints. Plus, ze deelt de praktische tips waarmee ze het voor zichzelf een pak makkelijker maakt, van de puzzel bij de snoepkast tot de ‘huishoudfitness’. “Ik heb net een stuk verjaardagscake op als ik een mail krijg dat ik goed bezig ben.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen